Μαγκουνής: Τη μια είσαι στα πλέι οφ, την άλλη στα πλέι άουτ!

Ο άσος της Καρδίτσας μίλησε στο «ΦΩΣ» για το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2 και τους στόχους του ΑΣΚ

Η Καρδίτσα μετά από μια …κοιλιά που έκανε, δείχνει να συνήλθε και πέτυχε δυο σπουδαίες νίκες, κόντρα σε Διαγόρα Δρυοπιδέων και Αμύντα. Ανέβηκε έτσι σκαλοπάτια στη βαθμολογία της Α2 και τα …όνειρα για πλέι οφ επέστρεψαν στις τάξεις των Θεσσαλών! Ο Σπύρος Μαγκουνής είναι από τους πρωταγωνιστές της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Ο έμπειρος σμολ φόργουορντ μίλησε στο «ΦΩΣ» για την προσπάθεια της Καρδίτσας.
«Η νίκη στον Υμηττό ήταν σημαντική, όπως κάθε νίκη φέτος. Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα πάρα πολύ ανταγωνιστικό, τα πλέι οφ με τα πλέι άουτ απέχουν ελάχιστα. Τη μια αγωνιστική είσαι εδώ, την άλλη εκεί. Δεν μπορείς έτσι να πεις που πας. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Όπως λέει ο κόουτς, πρέπει πρώτα να αποφύγουμε τα πλέι άουτ, να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας γρήγορα, κι εφόσον το καταφέρουμε αυτό, να μπορούμε να κοιτάξουμε και για ψηλότερα. Συνεχίζουμε ταπεινοί, ακόμη έχουμε πολύ δρόμο. Είμαστε στην ουσία μια καινούρια ομάδα, γι΄ αυτό και αργήσαμε λίγο να βρούμε την ταυτότητά μας. Πιστεύω τώρα είμαστε σε καλό σημείο και το μπάσκετ που παίζουμε είναι δείγμα της δουλειάς που κάνουμε. Μπορούμε και καλύτερα, αρκεί να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή».

Είναι ομάδα έδρας η Καρδίτσα; «Δεν το νομίζω. Σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, εάν εξαιρέσουμε το Μεσολόγγι, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Παλέψαμε για το καλύτερο, απλά ήμασταν λίγο πνευματικά αδύναμοι να διαχειριστούμε τα παιχνίδια».

Προσωπικά, ικανοποιημένος στον ΑΣΚ; «Ναι, απόλυτα. Ο σύλλογος έχει προοπτικές. Είναι ένα οργανωμένο σωματείο και οι άνθρωποί του τρέχουν καθημερινά για τις ανάγκες της ομάδας. Σε μια επαρχιακή ομάδα οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες. Πρέπει όλα να είναι λυμένα, όπως η διαβίωση των αθλητών. Οι συνθήκες εδώ είναι καλές, ενώ και οικονομικά η διοίκηση είναι συνεπής. Με το νέο γήπεδο το μέλλον μόνο καλύτερο μπορεί να είναι για τον ΑΣΚ».

Τι τον έκανε να πει το «ναι» στην πρόταση της Καρδίτσας; «Ο Χρήστος Δεληγιάννης ήταν ο άνθρωπος που με έπεισε να έρθω εδώ. Είμαστε φίλοι και συμπαίκτες στο παρελθόν στον Πανελευσινιακό. Μου ανέλυσε το πλάνο της ομάδας και είδα πως υπάρχει όρεξη για κάτι καλό. Είμαι ικανοποιημένος και το πιθανότερο είναι να συνεχίσω εδώ».

Πως είναι το μπάσκετ και γενικότερα η ζωή στην επαρχία; «Σίγουρα διαφορετικά απ΄ την Αθήνα. Η ζωή είναι πιο απλή, υπάρχει ηρεμία, καμία σχέση με τη ζαλάδα της Αθήνας. Σε βοηθάει και ως παίκτη, αν όλα πάνε καλά, να είσαι πιο συγκεντρωμένος και να δουλεύεις καλύτερα. Προσωπικά μου αρέσουν οι ρυθμοί της επαρχίας!».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα