Γιαννακόπουλος: «Ο Σπανούλης είναι αθλητής - κόσμημα»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στο "Total Football", την αθλητική εκπομπή του OPEN, για τους στόχους του Παναθηναϊκού στην EuroLeague, τον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο χαρακτήρισε αθλητή - κόσμημα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Για την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι της Παρασκευής και το γεγονός πως δεν ζούμε αντίστοιχες καταστάσεις εντός των συνόρων: "Ο Ολυμπιακός επέλεξε τον δικό του δρόμο, πιστεύοντας ότι στην Ελλάδα κάποια πράγματα δεν γίνονται σωστά. Αυτό είναι μια δική τους εκτίμηση και αποφάσεις. Δυστυχώς αυτό που ζήσαμε προχθές στον αγώνα της EuroLeague, δεν μπορούμε να το ζήσουμε πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βασικά, δεν το ζούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια Παναθηναϊκός, όποτε έχανε, έδινε συγχαρητήρια στον αντίπαλο, αποδεχόταν την ήττα και έψαχνε εσωτερικά να δει τι έφταιξε. Στον Ολυμπιακό ποτέ δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν ότι υπάρχει κι η ήττα στο πρόγραμμα, υπάρχει κι ήττα σε έναν αγώνα. Είναι αποδεκτό από όλους ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος διαχρονικά από τον Ολυμπιακό".

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1, και αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις: "Εμένα δεν με απασχολεί ποιες είναι οι άλλες 11 ή 13 ομάδες, αναλόγως του πόσες συμμετέχουν. Εμένα με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά ο Παναθηναϊκός και να κερδίζει. Θέλει ο Ολυμπιακός να είναι στο πρωτάθλημα; Θα πρέπει να ανέβει πάλι στην Α1. Εμένα, δεν μου καίγεται καρφί ποιες είναι οι υπόλοιπες ομάδες. Εμένα με ενδιαφέρει το σπίτι μου, που είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς να πηγαίνουμε καλά...".

Για τον Βασίλη Σπανούλη, με αφορμή τη φωτογραφία της αγκαλιάς του με τον Ρικ Πιτίνο μετά το τέλος του ντέρμπι: "Είναι αποδεδειγμένα ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές, όχι μόνο στον χώρο του μπάσκετ, αλλά συνολικά. Είναι ένας αθλητής - κόσμημα και μακάρι να επιστρέψει στην Εθνική. Μόνο να κερδίσει έχει η Εθνική από αυτό".


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα