Ολυμπιακός: Σε πρώτο πλάνο οι ανανεώσεις

Στον Ολυμπιακό θα έχουν συζητήσεις με τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Σάσα Βεζένκοφ, κουβεντιάζοντας μαζί τους το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κοιτάζει παίκτες για να στελεχώσει το ρόστερ του, έχει ξεχωρίσει περιπτώσεις αθλητών από το εξωτερικό και έχει δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση της ομάδας με την προσθήκη του Κώστα Σλούκα. Παράλληλα, οι Πειραιώτες έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Αμερικανό σέντερ Χασάν Μάρτιν. Υπάρχουν, όμως, και οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» που μένουν ελεύθεροι, με τους οποίους οι Πειραιώτες θα συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης και Σάσα Βεζένκοφ, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Κώστα Παπανικολάου. Ο τελευταίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχει η οψιόν ανανέωσης από την ομάδα, την οποία και είναι δεδομένο πως θα ενεργοποιήσουν.

Περίπτωση Σπανούλη

O αρχηγός των «ερυθρολεύκων» το καλοκαίρι συμπληρώνει μία δεκαετία στο μεγάλο λιμάνι και έχει την επιθυμία να συνεχίσει για ακόμη μία σεζόν. Τόσο η διοίκηση όσο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον θέλουν στην ομάδα τους και θα του καταθέσουν πρόταση ανανέωσης.

Είναι δεδομένο, όμως, πως θα του δοθεί ένας διαφορετικός ρόλος σε σχέση με εκείνον που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο, προσφέροντας ουσιαστικά λεπτά με το ιδιοφυές παιχνίδι του σε σκορ και δημιουργία. Είναι ερώτημα, βέβαια, σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ύστερα από τον τραυματισμό του, αλλά ο Λαρισαίος γκαρντ έχει αποδείξει πολλάκις πως ο οργανισμός του έχει μάθει να αναρρώνει γρήγορα.

Περίπτωση Πρίντεζη

Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει τονίσει πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ένας παίκτης που ήρθε στο μεγάλο λιμάνι πριν από 20 χρόνια, όταν ήταν μόλις 15 (!) ετών. Η αγωνιστική του αναγέννηση το καλοκαίρι του 2011 συνδυάστηκε με την επανεκκίνηση των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι ακολούθως κατέκτησαν τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το κορυφαίο «4άρι» της δεκαετίας, λοιπόν, επιθυμεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες για ακόμη μία σεζόν και τόσο η διοίκηση όσο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλουν να τον κρατήσουν στην ομάδα τους. Άλλωστε, παραμένει σε εξαιρετική αγωνιστική, αλλά και σωματική κατάσταση και έχει πράγματα να δώσει. Στο μυαλό του υπήρχε η σκέψη να σταματήσει το μπάσκετ το καλοκαίρι του 2021, στα 36 του χρόνια, αλλά αρκετές φορές οι αθλητές, όταν βλέπουν πως αντέχουν και μπορούν, δίνουν έξτρα χρόνο στην καριέρα τους.

Περίπτωση Βεζένκοφ

Η τρίτη περίπτωση είναι αυτή του Σάσα Βεζένκοφ, η οποία δεν είναι ξεκάθαρη. Το μέλλον του στο μεγάλο λιμάνι είναι αβέβαιο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει σε εκτίμηση το ταλέντο και τις ικανότητες του Βούλγαρου φόργουορντ, αν και υπάρχει και η άποψη πως ο αθλητής έχει μείνει στάσιμος, μη δείχνοντας ιδιαίτερα σημάδια βελτίωσης.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, κοιτάζουν και για «4άρι» στο εξωτερικό, έχοντας κάνει διερευνητική επαφή με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ Άντονι Γκιλ, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Χίμκι. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως ο Βεζένκοφ θα αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής του αν θελήσει να συνεχίσει με τα ίδια χρήματα περίπου. Στο ενδεχόμενο που ο εκπρόσωπός του, ο γνωστός ατζέντης Νίκος Λώτσος, αξιώσει μεγάλες απολαβές για τον πελάτη του, τότε ο Βούλγαρος διεθνής φόργουορντ θα δει την πόρτα της εξόδου. Και αυτή τη φορά δεν πρόκειται να περάσουν τα... τρικ τύπου «υπάρχει και ο Παναθηναϊκός, υπάρχει και η Εφές».

Διαφορετικά συμβόλαια στους αρχηγούς

Οι συζητήσεις, λοιπόν, περί ανανέωσης των συμβολαίων των συγκεκριμένων παικτών μπαίνει σε πρώτο πλάνο στο μεγάλο λιμάνι και σύντομα θα υπάρξουν συζητήσεις με τους αθλητές για το μέλλον τους. Να τονίσουμε όμως και κάτι ακόμη.

Είναι δεδομένο πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα προσφέρει συμβόλαια στους Γιώργο Πρίντεζη και Βασίλη Σπανούλη, αλλά σαφώς με μειωμένες απολαβές. Όχι, αυτό δεν είναι προσβολή προς την αξία τους, αλλά ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις, θα πρέπει και να εξοικονομηθούν χρήματα για τη στελέχωση του ρόστερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι αρχηγοί της ομάδας το καταλαβαίνουν, είναι ενήμεροι για τις εξελίξεις και θεωρείται δεδομένο πως θα βάλουν αρκετό... νερό στο κρασί τους σε αυτό το θέμα. Άλλωστε, αυτό που τους «καίει» είναι να αποχωρήσουν από την αγωνιστική δράση με έναν τίτλο, με τουλάχιστον μία μεγάλη διάκριση με την ερυθρόλευκη φανέλα. Και για να γίνει αυτό πράξη, θα πρέπει να υπάρξει και μπάτζετ ώστε να επενδυθούν χρήματα σε αξιόλογους παίκτες.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα