Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Έμεινε έξω η Ελβετία του Παπαθεοδώρου

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Ελβετίας είδε την ομάδα του να αποκλείεται στην τριπλή ισοβαθμία μετά από νίκη της Σλοβακίας επί της Βόρειας Μακεδονίας με 15 πόντους

«Θύμα» τριπλής ισοβαθμίας έπεσε η Ελβετία και η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν θα βρίσκεται στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Η Σλοβακία επικράτησε 88-72 της Βόρειας Μακεδονίας, καλύπτοντας τη διαφορά των 15 πόντων που ήθελε. Έτσι, οι δύο αυτές ομάδες πήραν το εισιτήριο για την προκριματική φάση από τον όμιλο F.

Όλες οι ομάδες του γκρουπ είχαν ρεκόρ 2-2. Ωστόσο, η Ελβετία του Ηλία Παπαθεοδώρου τερμάτισε στην τρίτη θέση, καθώς έμεινε στο -1 κόντρα στα Σκόπια (νίκη με 67-62 και ήττα με 67-61) και παράλληλα έμεινε στο -3 απέναντι στη Σλοβακία (ήττα με 64-56 και νίκη με 65-60). Συνεπώς, είχε -1 στην τριπλή ισοβαθμία (Σκόπια +7, Σλοβακία -3, Ελβετία -4).

Στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίθηκαν ακόμη οι Σουηδία, Πορτογαλία, Λετονία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο και Ισλανδία, ενώ ακόμη εκτός έμειναν οι Δανία, Ρουμανία και Λουξεμβούργο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα