Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Σλούκας!

Αυτός είναι ο μέγας Κώστας Σλούκας. Για αυτό τον έφεραν πίσω στον Ολυμπιακό οι Αγγελόπουλοι. Ο νέος ηγέτης που έψαχνε - Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ο Ολυμπιακός πήρε... εκδίκηση για την ήττα του πρώτου αγώνα στο Μόναχο και παράλληλα σημείωσε τη δεύτερη σερί νίκη του στη διοργάνωση. Κάτι που το είχε ανάγκη, ύστερα από τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα. Γιατί έτσι τονώνει το ηθικό του, αυξάνει την αυτοπεποίθησή του και παράλληλα κάνει γερό μπάσιμο για την οκτάδα. Δεν είναι μικρή νίκη. Γιατί τη σημείωσε κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος ναι μεν δεν έχει παίκτες σούπερ-σταρ, αλλά διαθέτει εξαιρετική ομάδα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στη Μπάγερν. Δεν ήταν τέλειος. Έχασε τη μάχη στα ριμπάουντ (29-30), έκανε αρκετά λάθη (16 ασίστ/14 λάθη), αλλά είχε άλλα. Έπαιξε με σκληράδα, έβγαλε ενέργεια στο παρκέ, γύρισε το ματς όταν βρέθηκε στο -9 και αποδείχτηκε μέχρι το τέλος ως μία ομάδα που είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Η έμπνευση του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τελευταία περίοδο να τελειώσει το ματς με ψηλό σχήμα (Σπανούλη, Σλούκα, Βεζένκοφ, Ζαν-Σαρλ-Έλις) έφερε αποτέλεσμα και αυτό του πιστώνεται. Ένας από τους βασικούς λόγους, όμως, που ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη, ήταν ηγετική παρουσία του Κώστα Σλούκα. Ύστερα από το καταπληκτικό του ματς στη Μόσχα, ήρθε νέα... Σλουκιάδα στο ΣΕΦ κόντρα στη Μπάγερν.

Είχε πάρει το ματς προσωπικά από την αρχή. Ήταν αποφασιστικός, έπαιρνε πρωτοβουλίες στην επίθεση, λειτουργούσε με αγωνιστικό θράσος και ήταν εξαιρετικός και στο κομμάτι της δημιουργίας. Έβαλε και τη... σφραγίδα του και λίγο πριν το τέλος, με το έξοχο ντράιβ που έκανε, αλλάζοντας χέρι στον αέρα. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους (3/4 τρίποντα) και 7 ασίστ, πιστοποιώντας πως όχι μόνο έχει βρει ρυθμό, αλλά και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Αυτός είναι ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού, για αυτό έδωσαν τα... ρέστα τους οι Αγγελόπουλοι το περασμένο καλοκαίρι! Τα καλύτερα έρχονται!

Αξίζουν τα εύσημα όμως και στον Σάσα Βεζένκοφ. Συνεχίζει τις σταθερά καλές εμφανίσεις. Διανύει μία αγωνιστική ωρίμανση και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό. Μέτρησε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ φυσικά έπαιξε άψογη άμυνα στην τελευταία φάση, αναγκάζοντας τον Τζίπσερ να στείλει τη μπάλα έρμπολ. Και ας μη ξεχνάμε πως αυτή η νίκη ήρθε αν και οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν χωρίς τα δύο βασικά τους "3άρια", τους Παπανικολάου και ΜακΚίσικ. Επόμενος σταθμός το Τελ Αβίβ και η Μακάμπι.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα