Η Μπάγερν αποστόμωσε όσους την υποτίμησαν - Ιστορική πρόκριση με «σφραγίδα» Τρινκιέρι

Η Μπάγερν με το μικρό μπάτζετ, και το ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων, έχοντας για «μαέστρο» τον Αντρέα Τρινκιέρι, έκανε την έκπληξη της σεζόν. 

Τα μπάτζετ στο σύγχρονο μπάσκετ παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως και το να έχεις στελεχώσεις το ρόστερ σου με πρωτοκλασάτους παίκτες. Σε βάθος χρόνου, έτσι όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague, ο καθένας θα πάρει αυτό που του αρμόζει και του αξίζει.

Όταν ξεκίνησε η σεζόν, άπαντες είχαν δεδομένο τον αποκλεισμό της Μπάγερν από τη συνέχεια της EuroLeague. Κανείς δεν έδινε ελπίδες (ούτε οι Γερμανοί στους εαυτούς τους) πως το συγκρότημα του Αντρέα Τρινικιέρι θα κατάφερνε να μπει... σφήνα στα μεγαθήρια της διοργάνωσης.

Τελικά, όμως, η Μπάγερν Μονάχου έκανε τη μεγάλη έκπληξη της σεζόν και το κατάφερε με «σφραγίδα» Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός συνέβαλε τα μέγιστα στην τεράστια επιτυχία των Γερμανών, με τη Μπάγερν να κατορθώνει για πρώτη φορά στην ιστορία της να παίρνει την πρόκριση στους "8" της EuroLeague. Και όχι με την 8η θέση. Πήρε το "εισιτήριο" πριν καν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, όντας στην 6η θέση.

Με αυτόν τον τρόπο η Μπάγερν έδωσε απαντήσεις στους αμφισβητίες της, σε όσους την υποτίμησαν, αλλά παράλληλα έστειλε και μήνυμα. Πως ακόμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μπορούν να γίνουν υπερβάσεις, αρκεί να γίνεται σωστή δουλειά και να πραγματοποιείται έξυπνη στελέχωση στο ρόστερ, έστω και με λίγα χρήματα.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι βρήκε το κουμπί του τρομερού φέτος Ουέιντ Μπάλντγουϊν (15.1 πόντοι, 3.1. ριμπάουντ, 3.9 ασίστ, 1.2 ασίστ), αξιοποίησε με ιδανικό τρόπο τον σέντερ Τζέιλεν Ρέινολντς (13.7 πόντους, 5.9 ριμπάουντ), ενώ εξελίχθηκε σε παίκτη-αποκάλυψη ο εξαιρετικός Βλάντιμιρ Λούτσιτς (13.8 πόντοι, 4.8 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ). Δημιούργησε μία ομάδα με εξαιρετική χημεία και ξεκάθαρους ρόλους, σημειώνοντας μεγάλες νίκες, παίζοντας παράλληλα και όμορφο μπάσκετ. Στο τέλος πήραν αυτό που τους άξιζε!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα