Ολυμπιακός: Ένα κενό που μεγαλώνει...

Ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει βρει παίκτη για τη θέση του περιφερειακού - Αξίζει η προσπάθεια για Ματ Τόμας, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση - Το ρόστερ «διψάει» για παίκτη με έφεση στο σουτ. 

Φτάνουμε στις 10 Αυγούστου, αλλά ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει κατασταλάξει στον παίκτη που θα ενισχύσει την περιφέρεια της ομάδας. Είναι ξεκάθαρο πως οι Πειραιώτες έχουν ανάγκη στο ρόστερ τους έναν σουτέρ-σκόρερ που να παίζει κυρίως στο «2». Έναν παίκτη με έφεση στο σκορ, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα. Έναν περιφερειακό με αξιόπιστο τρίποντο.

Μέχρι στιγμής, όμως, αν και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν περάσει από κόσκινο πολλούς παίκτες, ακόμη δεν τον έχουν βρει. Άλλες περιπτώσεις δεν προχώρησαν επειδή οι αθλητές απέρριψαν (ευγενικά) τις προφορές (όπως για παράδειγμα ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος έχει το μυαλό του στο ΝΒΑ), κάποιοι κρίθηκαν πως έχουν... αλμυρό κασέ (όπως ο Νταρούν Χίλιαρντ, ο οποίος αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ και κατέληξε στην Μπάγερν), ενώ και η περίπτωση του Ντέιβιντ Λάιτι χάλασε στην αλλαγή πλάνων της Βιλερμπάν. Εκεί που ήταν πρόθυμη να τον παραχωρήσει, ξαφνικά τον κράτησε και με νέο συμβόλαιο! Βέβαια, όπως έχουν σχολιάσει αρκετοί, ο Λάιτι ναι μεν είναι καλός παίκτης, αλλά δεν είναι σουτέρ. Ικανός και στις δύο πλευρές του παρκέ, με καλό παιχνίδι στο λόου ποστ αλλά δεν είναι τριποντέρ. Η ουσία είναι πως η υπόθεση χάλασε και οι Πειραιώτες έχουν βγει στη γύρα για να βρουν ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Άαρον Χάρισον.

Θέλει έναν νέο Λοτζέσκι, έναν νέο Γκριν!

Βέβαια, δεν είναι και απλά τα πράγματα. Από τη μία η αγορά δεν έχει και μεγάλη ποικιλία για αυτά που ζητάει ο Ολυμπιακός, από την άλλη το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο, άλλοι αθλητές θέλουν το ΝΒΑ, υπάρχουν δυσκολίες, αλλά οι Πειραιώτες πρέπει να ενισχυθούν ουσιαστικά στο συγκεκριμένο πόστο. Όχι να πάρουν παίκτη απλά για να πάρουν αλλά να αποκτήσουν έναν αξιόλογο μπασκετμπολίστα. Θα λέγαμε πως η ομάδα έχει ανάγκη από έναν παίκτη είτε τύπου Ματ Λοτζέσκι είτε Έρικ Γκριν. Παίκτες δηλαδή που είχαν καλό σουτ πίσω από τα 6,75 μέτρα, αθλητές με έφεση και ικανότητα στο σκορ. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στην τσέπη των Αγγελόπουλων, οι οποίοι έχουν ξοδέψει… είκοσι καράβια λεφτά την τελευταία 15ετία, αλλά έτσι όπως έχει ανέβει το επίπεδο στην Ευρωλίγκα, με τον υψηλό ανταγωνισμό και σε συνδυασμό με την ομάδα που βρίσκεται (εκ του αποτελέσματος) σε σταδιακή πτώση, η οποιαδήποτε έκπτωση γίνει στη συγκεκριμένη θέση θα είναι ένα πρόβλημα που θα το βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Oλυμπιακός: Στην αναμονή για Τόμας

Ο Τόμας ταιριάζει ιδανικά στα «θέλω» του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει και ενδιαφέρεται ζεστά για την περίπτωση του Ματ Τόμας, ο οποίος θα λέγαμε ταιριάζει ιδανικά στα «θέλω» του Ολυμπιακού. Τρομερός σουτέρ, γκαρντ με έφεση στο σκορ, με εξέλιξη στο παιχνίδι του. Έχει ευρωπαϊκή πείρα, αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στο ΝΒΑ και αναμφίβολα είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει επιθετική ώθηση στους Πειραιώτες. Βέβαια, ο παίκτης θέλει να τσεκάρει τις δυνατότητές του για το αν μπορεί να παραμείνει στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα από την Ευρώπη ενδιαφέρονται για εκείνον τόσο η Μπασκόνια όσο και η Βίρτους, αν και το ιταλικό φλερτ έχει ατονήσει.

Εδώ θα λέγαμε πως οι Πειραιώτες αξίζει να κάνουν την όποια υπέρβαση-επένδυση. Ακόμη, όμως, και αν δεν έχει τη διάθεση να έρθει στην Ευρώπη ο παίκτης, θα πρέπει να βρεθούν αξιόλογες λύσεις υψηλού επιπέδου. Μας συγχωρείτε, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά με παίκτες επιπέδου Τζαμάλ Τζόουνς. Όσο ο χρόνος περνάει τόσο και το κενό στη θέση μεγαλώνει για τον Ολυμπιακό!

Ουσιαστικά, αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει χάσει από πέρσι τόσο τον Άαρον Χάρισον όσο και τον Βασίλη Σπανούλη και στην πράξη (σαν σούτινγκ γκαρντ) δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης... Μέχρι στιγμής στο ρόστερ υπάρχουν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αλλά και ο Σακίλ Μακ Κίσικ (που μπορεί να παίξει και στο «2»), αλλά έτσι όπως διαμορφώνεται το ρόστερ αναμένεται να παίξει αρκετά και στο «3». Εκτός και αν τα δεδομένα αλλάξουν και ο Ολυμπιακός στραφεί σε καθαρό σμολ φόργουορντ, οπότε ο Σακίλ Μακ Κίσικ (που είναι τρομερός και στις δύο πλευρές του παρκέ, αθλητικός, με εκπληκτικό ντράιβ, αλλά σουτέρ δεν είναι) θα «χαμηλώσει» στο «2».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα