Οριστικό: Τέλος ο Τζόρντι Μπερτομέου από την EuroLeague

Τέλος ο Τζόρντι Μπερτομέου από την EuroLeague. Αυτό αποφάσισαν οι μέτοχοι της διοργάνωσης με ψήφους 6-5. Στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται και τυπικά η θητεία του αν και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει νωρίτερα, από μόνος του.

Με ψήφους 6-5 στη σημερινή τηλεδιάσκεψή τους, οι μέτοχοι της Euro League αποφάσισαν να απομακρύνουν τον CEO της διοργάνωσης από τη θέση του, με τη θητεία του να ολοκληρώνεται τυπικά στις 30 Ιουνίου αν και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει και μόνος του νωρίτερα, καθώς έχει χάσει πλέον την ισχύ που είχε για μια εικοσαετία και πλέον.

Τέλος εποχής - Στο τέλος της σεζόν αποχωρεί ο Τζόρντι Μπερτομέου - Απόφαση των μετόχων

Οι Ισπανικές ομάδες Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, αλλά και οι Φενέρμπαχτσε, Εφές ψήφισαν υπέρ του αλλά οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι Μιλάνο, έχοντας την πλειοψηφία, υπερίσχυσαν και πλέον η Euro League μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα πορευτεί με νέο επικεφαλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς Παναθηναϊκού διαρρέεται πως μέσα στις αποφάσεις που δρομολογήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη είναι να «παγώσουν» όλες οι πειθαρχικές διαδικασίες που είχαν κινηθεί κατά προσώπων και ομάδων. Υπενθυμίζεται πως οι «πράσινοι» είχαν ανοιχτό μέτωπο με τον Μπερτομέου από εποχής που ήταν στα κοινά της ΚΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο σύλλογος έχει κληθεί να πληρώσει πολλά πρόστιμα στη διοργάνωση.

Ξέσπασμα Γιαννακόπουλου κατά Μπερτομέου

Το θέμα των ποινών φέρεται να έφερε στο τραπέζι η Μακάμπι αλλά οριστική απόφαση για το θέμα των πειθαρχικών διαδικασιών δεν πάρθηκε.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα