Παναθηναϊκός - Άλμπα: Ο Αβδάλας έγινε ο νεότερος «πράσινος» στην EuroLeague!

Με το ντεμπούτο ο Νεοκλής Αβδάλας στο νικηφόρο (82-67) ματς του Παναθηναϊκού με την Άλμπα Βερολίνου, στο ΟΑΚΑ, έγινε ο νεότερος παίκτης (15 ετών, 10 μηνών και 6 ημερών) που έπαιξε με τα χρώματα των πρασίνων στην ιστορία τους στην Εuroleague

Iστορία έγραψε ο νεαρός Νεοκλής Αβδάλας αφού ντεμπουτάροντας στο νικηφόρο ματς του Παναθηναϊκού με την Άλμπα Βερολίνου, στο ΟΑΚΑ, έγινε ο νεότερος παίκτης τους που αγωνίστηκε στην EuroLeague!

Κι αυτό γιατί το έκανε όντας στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών, 10 μηνών και 6 ημερών!

Έτσι έσπασε το ρεκόρ του Γιάννη Καραμαλέγκου που είχε παίξει σε ηλικία 16 ετών, 1 μήνα και 23 ημερών σε αγώνα των πράσινων με την Εφές Πίλσεν τον Νοέμβριο του 2010, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Νεαρότερος Έλληνας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι ο Λευτέρης Μαντζούκας που αγωνίστηκε σε ηλικία 15 ετών, 3 μηνών και 2 ημερών σε αναμέτρηση του Προμηθέα με την Οστάνδη τον Οκτώβριο του 2018, ενώ ο Φέντορ Ζούγκιτς παραμένει ο πιο μικρός στην ιστορία της EuroLeague καθώς έπαιξε με την Μπουντούτσνοστ σε ηλικία 15 ετών, 5 μηνών και 8 ημερών το 2019 απέναντι στη Ζάλγκιρις.

Αποκλείεται, πάντως, ο Αβδάλας να ξεχάσει την 10η Δεκεμβρίου του 2021, αφού πλην του ντεμπούτου πέτυχε και το πρώτο του καλάθι στη διοργάνωση!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα