EuroLeague: Στις 7 μέρες μειώνεται η καραντίνα μόνο για τους εμβολιασμένους

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε τη μείωση της καραντίνας από τις 14 στις 7 μέρες μόνο για τους εμβολιασμένους παίκτες, όπως και την τροποποίηση του κανονισμού των οκτώ υγιών παικτών σε περίπτωση αναβολής, εφόσον πρόκειται για ανεμβολίαστο.

Την απόφασή της για μείωση των ημερών της καραντίνας από 14 σε 7 ημέρες ανακοίνωσε η EuroLeague, αποκλειστικά για εμβολιασμένους παίκτες. Αντίθετα, για τους ανεμβολίαστους παραμένει η απομόνωση των 14 ημερών, πριν την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή ξεκαθάρισε ότι παραμένει η υποχρέωση για αρνητικό δείγμα σε διαγνωστικό έλεγχο μέσω PCR Test πριν από την επιστροφή στην δράση.

Παράλληλα, η EuroLeague ανακοίνωσε και μία σημαντική τροποποίηση στον κανονισμό των οκτώ υγιών παικτών σε κάθε ομάδα για την διεξαγωγή ενός ματς.

Συγκερκιμένα: «Εφόσον οι εθνικοί/τοπικοί νόμοι υποβάλλουν περιορισμούς για το ταξίδι ή τη συμμετοχή ενός ανεμβολίαστου αθλητή σε έναν αγώνα, τότε αυτός ο αθλητής θα θεωρείται ως "διαθέσιμος" και θα συγκαταλέγεται στη λίστα των οκτώ που δίνεται στην EuroLeague».

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε ακόμα και ομάδα με επτά παίκτες, εφόσον ο όγδοος αδυνατεί να ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας του λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου της εκάστοτε χώρας.

Τέλος, η EuroLeague ενημέρωσε πως το 93% των μελών των ομάδων, δηλαδή αθλητές, προπονητές και μέλη επιτελείων, είναι εμβολιασμένο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα