Το ήθελε (και) ο θεός του μπάσκετ!

Η νίκη στο Πριγκιπάτο ανήκε δικαιωματικά στον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες απένειμαν μπασκετική δικαιοσύνη.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο μπρέικ της Μονακό με δικό του μπρέικ στο Πριγκιπάτο (83-87) και πλέον απέχει μόλις ένα βήμα για το Βελιγράδι. Έσβησε το... κακώς κείμενο του Game 2 στο ΣΕΦ με τον καλύτερο πλην όμως... επεισοδιακό τρόπο.

Οι Πειραιώτες έδειξαν εξαρχής την πρόθεσή τους να σπάσουν την έδρα της Μονακό. Χωρίς να κάνει εξαιρετικό, τα ποσοστά του στο πρώτο μέρος ήταν ενδεικτικά της καλής του κατάστασης (με μοναδικό μελανό σημείο τις βολές): 11/18 δίποντα και 61.1%, 6/12 τρίποντα και 50%, 5/10 βολές και 50%, ενώ στη δημιουργία είχε 8 ασίστ, αλλά και 8 λάθη.

Η συνέχεια για τον Ολυμπιακό ήταν ονειρική στο Μόντε Κάρλο, ξεσαλώνοντας από την γραμμή του τριπόντου στην τρίτη περίοδο, ενώ στις αρχές της τέταρτης περιόδου έφτασε ακόμα στο +15 (58-73). Και κάπου εκεί... έπαθε μπλακ αουτ, με τη Μονακό παράλληλα να εκμεταλλεύεται τις επιθετικές της αρετές και την εμφανή κούραση του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να κρατήσει μικρό το ροτέισον, κάτι το οποίο δεν του στοίχισε εντέλει, ενώ μπορεί να αποβεί σημαντικό και στον αγώνα της Παρασκευής (29/4) το γεγονός ότι παίκτες όπως ο πχ. ΜακΚίσικ και ο Πρίντεζης είναι σχετικά ξεκούραστοι.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να λαχτάρησε στο Πριγκιπάτο, το παιχνίδι να έφτασε στην κόψη του ξυραφιού, αλλά η ψυχραιμία που του έλειπε στο προηγούμενο ματς του ΣΕΦ, του έδωσε στη νίκη. Στο φινάλε αυτό που τον πλήγωσε πιο πολύ σε όλον τον αγώνα, οι βολές, ήταν αυτές που του έδωσαν τη νίκη. Μία νίκη που την άξιζε.

Το ήθελε (και) ο θεός του μπάσκετ αυτό το διπλό. Ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αυτοκτονήσει, ακόμα και όταν η Μονακό μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να πάρει την ψυχολογία με το μέρος της με οδηγό τον απίστευτο Μπέικον (23 π.), ακόμα και έτσι, οι συνθήκες ευνόησαν τον Ολυμπιακό και εκείνος την ύστατη στιγμή πήρε τη νίκη που δικαιωματικά του άνηκε.

Και τώρα, μπορεί να πάει ήρεμος στο Game 4, ξέροντας ότι και στην χειρότερη περίπτωση υπάρχει το «πύρινο» ΣΕΦ, αν χρειαστεί...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα