Ολυμπιακός: Ο έλεγχος των «ερυθρόλευκων»!

Σκανάραμε την παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα

Με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού του Βελιγραδίου, είπαμε να κάνουμε έναν… έλεγχο των «ερυθρολεύκων» ως τώρα. Πάμε λοιπόν στην αξιολόγησή μας!

Σάσα Βεζένκοφ: Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα με 13,7 πόντους μέσον όρο αλλά και ριμπάουντερ με 5,8 ανά παιχνίδι. Ηγετική μορφή της ομάδας φέτος, κουβάλησε τους Πειραιώτες στα δύσκολα. Συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων και προσωπικές διακρίσεις (MVP Φεβρουαρίου). Βγάζει μια ηρεμία και σταθερότητα και η ομάδα στηρίζεται πάνω του.

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 12,9 πόντους ανά παιχνίδι. Ιδιάζουσα περίπτωση παίκτη, είναι ανάλογα με τα κέφια του. Τις περισσότερες φορές πάντως ήταν ορεξάτος! Και στα δύσκολα φωνάζει πάντα «παρών». Είναι παίκτης των μεγάλων αγώνων και στο φάιναλ φορ πιστεύουμε πως θα είναι πρωταγωνιστής.

Κώστας Σλούκας: Τρίτος σκόρερ της ομάδας με 11,9 πόντους και κορυφαίος πασέρ με 4,9 ασίστ ανά παιχνίδι. Επέστρεψε στο λιμάνι για να οδηγήσει ξανά τον Ολυμπιακό στο φάιναλ φορ και τα κατάφερε! Παίκτης winner (μπάζερ μπίτερ με Φενέρ και Εφές), δεν κρύβεται στα δύσκολα. Στο τελευταίο ματς με τη Μονακό ήταν κομβικός για να έρθει η πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Μουσταφά Φαλ: Ο… κροκόδειλος του Ολυμπιακού. Τέταρτος σκόρερ της ομάδας (8,4 π.), δεύτερος ριμπάουντερ (5,1 ρ.) και κορυφαίος μπλοκέρ (1 τάπα ανά παιχνίδι). Η κολόνα των «ερυθρολεύκων» κάτω από το καλάθι. Φόβητρο για τους αντίπαλους ψηλούς, έλειπε ένας τέτοιος παίκτης τα προηγούμενα χρόνια.

Κώστας Παπανικολάου: Η ήρεμη δύναμη του Ολυμπιακού! Στους πρώτους σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας (6,7 π. και 3 ρ.). Δίνει λύσεις στο παιχνίδι και η πείρα του είναι χρυσάφι. Παίκτης των δύσκολων αγώνων κι αυτός, είμαστε βέβαιοι ότι θα «μιλήσει» στο Βελιγράδι.

Σακίλ Μακ Κίσικ: Ο αγαπημένος των φίλων του Ολυμπιακού! Τέτοιο πάθος από ξένο παίκτη είχαμε καιρό να δούμε! Με τον Παναθηναϊκό… τρελαίνεται, στα μεγάλα ματς κάνει κατάθεση ψυχής. Ερχόμενος από δύο άσχημα παιχνίδια στο Πριγκιπάτο, στο τελευταίο ματς με τη Μονακό ήταν συγκλονιστικός και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό όταν τα πράγματα πήγαιναν στραβά.

Τόμας Ουόκαπ: Ο… βιονικός Αμερικανός είναι το πολυεργαλείο της φετινής ομάδας. Οι αριθμοί του μπορεί να μην είναι υψηλοί, αλλά αυτοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Κάνει αμέτρητες δουλειές που δεν αποτυπώνονται στη στατιστική. Και φυσικά… εξολοθρεύει τον αντίπαλο σταρ!

Χασάν Μάρτιν: Άλλος ένας ξένος με «ερυθρόλευκη» ψυχή. Στο τελευταίο ματς με τη Μονακό έπαιξε αν και ανέτοιμος! Βράχος στη ρακέτα, τρίτος ριμπάουντερ της ομάδας. Δίνει πολύτιμες ανάσες στον Φαλ, η ενέργεια που βγάζει σε κάθε παιχνίδι είναι παροιμιώδης.

Γιώργος Πρίντεζης: Ό,τι κι αν πεις για τον αρχηγό του Ολυμπιακού θα είναι λίγο. Μπορεί πια να μην παίζει τόσο όπως παλαιότερα, αλλά είναι η ψυχή των αποδυτηρίων (χαρακτηριστικό το πώς εμψυχώνει την ομάδα πριν από τα ματς). Και κάθε φορά που του ζητείται να περάσει στο παρκέ δίνει το μάξιμουμ!

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, στα τελευταία παιχνίδια δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Παίκτης-κλειδί σε αρκετά ματς, με σήμα κατατεθέν το… δολοφονικό σουτ. Το πάθος του θα χρειαστεί στο Βελιγράδι.

Λιβιό Ζαν-Σαρλ: Ρολίστας, κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ. Μπορεί να μην είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, αλλά είναι χρήσιμος στη λειτουργία της ομάδας.

Μιχάλης Λούντζης: Το ίδιο και εδώ, έτοιμος ανά πάσα στιγμή για κάποια ειδική αποστολή που του ζητηθεί.

Κουίνσι Έισι: Διακοσμητικός ο ρόλος του, αλλά έχει δέσει με την ομάδα. Και πού ξέρετε, μπορεί να κάνει την έκπληξη στο Βελιγράδι!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα