Ολυμπιακός: Ο αέρας της υπεροχής

Το εντυπωσιακό 13-0 σερί του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο ασύλληπτος «Θωμάς» Ουόκαπ και η δικαίωση για τον Ταρίκ Μπλακ - Είναι θέμα το τρίποντο -  Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι γεγονός πως στο πρώτο ημίχρονο τα βρήκε δύσκολα απέναντι στο «τριφύλλι». Του έκοψε την κυκλοφορία της μπάλας, τον ανάγκασε να στραφεί περισσότερο στο «ένας με έναν», με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να βγουν εκτός ρυθμού. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ήταν η καλή άμυνα που έδωσε ενέργεια και ρυθμό στους «ερυθρόλευκους». Μέτρησαν επί μέρους σκορ 24-10, ανέκτησαν τον έλεγχο και στο τέλος πήραν το παιχνίδι. Ένα ματς στο οποίο ήταν για τρίτη σερί αναμέτρηση απελπιστικά άστοχοι από την περιφέρεια. Ξεκίνησαν με 0/12 σουτ πίσω από τα 6,75 μέτρα, ευστοχώντας στο πρώτο τους τρίποντο στο 27ο λεπτό με τον Κώστα Παπανικολάου.

Το 3/17 τρίποντα (17,6%) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό είναι ένα αρκετά χαμηλό ποσοστό, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει και δίχως να έχει για όπλο του το περιφερειακό σουτ. Είναι ένα θέμα όμως το γεγονός πως παρουσιάζεται αρκετά άστοχος στο τρίποντο για τρίτο σερί ματς. Είχε 24% (6/25) κόντρα στη Βιλερμπάν και 15% (3/20) εναντίον της Παρτιζάν. Στα playoffs θα χρειαστεί να έχει αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, όπως γενικότερα παρουσιάζει από την αρχή της σεζόν. Το τρίποντο αποτελεί μέρος του παιχνιδιού της ομάδας, το έχει στο πλάνο της, ποντάρει σε εκείνο (και σουτάρει καλά γενικά φέτος) αλλά όταν τα τρίποντα δεν μπαίνουν, είναι λογικό να φέρνει νευρικότητα στο σύνολο. Και αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δημιουργήθηκαν καταστάσεις για ελεύθερο σουτ, αλλά η μπάλα έβρισκε σίδερο.

Μυθική εμφάνιση από τον «Θωμά» Ουόκαπ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο βελτιωμένους παίκτες στην Ευρωλίγκα φέτος. Έχει αναβαθμίσει το παιχνίδι του, έχει εξελίξει το αγωνιστικό του προφίλ και παίζει μπάσκετ με αστείρευτη ενέργεια, βγάζοντας περίσσιο πάθος στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση. Μέτρησε 11 πόντους και 13 ασίστ, δίνοντας ρεσιτάλ στο κομμάτι της δημιουργίας, μοιράζοντας και θεαματικές πάσες στους συμπαίκτες του. Σε όλα αυτά προσθέστε 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, κάνοντας σχεδόν τα πάντα στο παρκέ. Μεγάλο ματς και από τον Ταρίκ Μπλακ (21 πόντοι, 7/8 δίποντα), ο οποίος κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα. Ο Αμερικανός ψηλός δικαιώνει όσους έλεγαν πως στην πορεία της σεζόν θα εξελιχθεί στον δεύτερο σέντερ της ομάδας. Έχει ποιότητα, δύναμη μέσα στη ρακέτα, γρήγορα πόδια, ξέρει να παίρνει σωστές θέσεις στο «ζωγραφιστό» και αξιοποιεί την εμπειρία του στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός εκτόξευσε το νικηφόρο σερί του κόντρα στον Παναθηναϊκό στο εντυπωσιακό 13-0. Ένα μοναδικό σερί δίχως προηγούμενο στην ιστορία των δύο ομάδων στο μπάσκετ. Οι «κόκκινοι» επικράτησαν σε ένα ματς που δεν έπιασαν υψηλή απόδοση. Είναι γεγονός. Είναι όμως αυτός ο αέρας υπεροχής που έχουν αποκτήσει πλέον οι ερυθρόλευκοι, η νοοτροπία νικητή που έχουν ξανά, με αποτέλεσμα να αρκεί να παίξουν ένα καλό δεκάλεπτο και να δείξουν τη διαφορά κλάσης που χωρίζει τις δύο ομάδες τουλάχιστον την τελευταία διετία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα