Με τέτοιο Σλούκα νικάει και στη ζούγκλα

Ο Κώστας Σλούκας έκανε το ματς της ζωής του στην κόλαση της «Ulker Sports Arena», άφησε… αγάλματα τους 14.000 Τούρκους που τη γέμισαν, τον Δημήτρη Ιτούδη και τους παίκτες του, παίρνοντας τη νίκη της χρονιάς για τον Ολυμπιακό μέχρι την επόμενη που… κοντοζυγώνει.

Ήταν δεδομένο ότι το Game 3 στην ασφυκτικά γεμάτη «Ulker Sports Arena» θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Τελικά αποδείχθηκε πως η λέξη «δύσκολο» αδικεί τις συνθήκες που επικράτησαν εκεί το βράδυ της Τετάρτης, καθώς οι 14.000 οπαδοί της Φενέρ όχι μόνο δημιούργησαν κολασμένη ατμόσφαιρα, αλλά παραλίγο να… πλακώσουν και έναν από τους διαιτητές προς το φινάλε του ματς.

Το γεγονός ότι η διαιτητική τριάδα του αγώνα δεν τόλμησε να δώσει ούτε μία τεχνική ποινή στον -μαινόμενο από το πρώτο δευτερόλεπτο του ματς- Δημήτρη Ιτούδη, είναι ενδεικτικό του τι επικρατούσε σε αυτό το γήπεδο. Για να του τη δώσουν τελικά έπρεπε να την... ισοφαρίσουν με μία στον Μπαρτζώκα στην ίδια φάση... Με εξαίρεση αυτό το (προφανώς ηθελημένο, καθώς δεν ήθελαν να δώσουν πάτημα στην εξέδρα ώστε να χαθεί ο έλεγχος) «φάουλ» πάντως, οι ρέφερι έκαναν πολύ καλό ματς κόβοντας το… καρπούζι στη μέση.

Πέρα από τις συνθήκες όμως, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε κι άλλες αναποδιές. Είχε τον βασικό του πλέι μέικερ Τόμας Ουόκαπ να κάνει ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του με την ερυθρόλευκη φανέλα επιθετικά, τον βασικό του ψηλό Μουστάφα Φαλ να είναι κάκιστος στην επίθεση, τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου να έχει 0/5 τρίποντα (τα περισσότερα εκ των οποίων ελεύθερα) και τον Αϊζάια Κάνααν ουσιαστικά εκτός πνεύματος αγώνα.

Και λοιπόν; Η ομάδα του Πειραιά έχει χαρακτηριστεί ουκ ολίγες φορές φέτος «Λερναία Ύδρα» και τα… κεφάλια που έκαναν τη διαφορά το βράδυ της Τετάρτης ήταν δύο: Του Κώστα Σλούκα και του Σάσα Βεζένκοφ. Ο πρώτος, ο οποίος για να μην ξεχνιόμαστε έχει χαρακτηριστεί ελαφρά τη καρδία από κάποιους «λίγος», «φευγάτος» και άλλα παρόμοια, έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, καρφώνοντας στο μηδέν ένα από τα πλέον σημαντικά τρίποντα της ζωής του. Και όλα αυτά σε συνθήκες ζούγκλας.

Αποτέλεσμα; Ο Σλούκας άφησε… αγάλματα τους Τούρκους οπαδούς στις εξέδρες και τον Ιτούδη και τους παίκτες του στο παρκέ, κράτησε ολοζώντανο τον Ολυμπιακό στη σειρά και παράλληλα του έδωσε την ψυχολογία που είχε χάσει στο προηγούμενο ματς, ενόψει του επόμενου. Ένα ματς το οποίο -πριν από το σημερινό- αρκετοί πίστευαν πως θα το πάρει ξανά η ελληνική ομάδα εφόσον κερδίσει την Τετάρτη, και ανάμεσά τους είναι και ο υπογράφων.

ΥΓ1: Φυσικά και δεν θα ξεχάσουμε τον πολυτιμότερο παίκτη του Ολυμπιακού σε όλη τη φετινή σεζόν, ο οποίος δεν έβαλε απλά λιθαράκι αλλά… βράχο ολόκληρο στη χθεσινή επική νίκη στην Κωνσταντινούπολη. Ο Σλούκας ήταν ο κορυφαίος, αλλά και ο Σάσα Βεζένκοφ παρότι το παιχνίδι «δεν τον πήγε» όπως άλλες φορές, εντούτοις συνέχισε να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Και καλά έκανε, γιατί αλλιώς δεν θα έμπαιναν τα δύο τρίποντα-«μαχαιριές» στην πλάτη της Φενέρ στο 60-64 και στο 69-69.

ΥΓ2: Κομβική επίσης η συμβολή ενός ακόμη «ερυθρόλευκου» στη μεγάλη νίκη. Του παίκτη από τον οποίο είχε (δικαιολογημένα) παράπονα η πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού για την κάκιστη απόδοσή του στο προηγούμενο παιχνίδι. Εννοείται πως αναφερόμαστε στον Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος με τον Φαλ μέτριο έως κακό, φώναξε παρών, συνεργάστηκε άψογα με τον Σλούκα, πήρε επιθετικά ριμπάουντ και σκόραρε κρίσιμους πόντους. Θα του… συγχωρήσουμε και τις δύο βολές που έχασε στο φινάλε, γιατί συνολικά η παρουσία του ήταν συγκινητική.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα