Iτούδης: «Αποδείξαμε ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ»

Ο Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε τη νίκη της Φενέρμπαχτσε απέναντι στον Ολυμπιακό με 73-69.

Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε και νίκησε εντός έδρας τον Ολυμπιακό με 73-69 για το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των δύο ομάδων στην EuroLeague.

Μετά τη νίκη της ομάδας του ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε ότι οι παίκτες του απέδειξαν πως αξίζουν να βρίσκονται στη διεκδίκηση της τετράδας, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως περιόρισαν τους παίκτες του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Θέλω να πω συγχαρητήρια στην ομάδα μας, σε όλους τους παίκτες, τόσο αυτούς που έπαιξαν όσο και αυτούς που έμειναν έξω λόγω τραυματισμών ή για άλλους λόγους. Νομίζω ότι από στρατηγική άποψη στην άμυνα καταφέραμε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό κάτω από τους 20 πόντους σε τρεις περιόδους, μόνο σε μία σκόραραν 26. Αυτό δείχνει ότι κάναμε τρομερή προσπάθεια σε αυτό τον τομέα. Περιορίσαμε τους εξαιρετικά καλούς και ταλαντούχους παίκτες που έχουν και τον τρόπο παιχνιδιού τους. Το γεγονός ότι είχαν μόλις 11 ασίστ λέει κάτι επίσης. Φυσικά είχαμε και εμείς τα θέματά μας, ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, τη μία είχαμε εμείς το προβάδισμα, την άλλη αυτοί, αλλά μείναμε συμπαγείς.

Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη και τα επιθετικά ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός παίζει επίσης πολύ καλή άμυνα. Το μεγάλο χειροκρότημα ανήκει στους φιλάθλους μας οι οποίοι συνέχισαν να πιστεύουν σε εμάς ακόμα και αν στο τρίτο παιχνίδι ο Κώστας (σ.σ Σλούκας) έβαλε ένα μεγάλο σουτ, έχει αυτό το ταλέντο, όπως και ο Βεζένκοφ. Εμείς συνεχίσαμε να πιστεύουμε και αποδείξαμε πως αν και είμαστε νέα ομάδα αξίζουμε να είμαστε εδώ, σε αυτό το επίπεδο, πως πιστεύουμε στους εαυτούς μας και μπορούμε να ανταγωνιστούμε την οποιαδήποτε ομάδα.

Τώρα πάμε σε το τελευταίο καθοριστικό παιχνίδι, δεν θα είναι εύκολο, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την κατάσταση και να ζήσουμε τη στιγμή. Συγχαρητήρια στους παίκτες.

Όλη αυτό που συμβαίνει είναι μια διεργασία που συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες, μακριά από τις κάμερες. Σε κάθε δουλειά αμείβεσαι και παίρνεις τρόπαια μπροστά στον κόσμο, αλλά τα παίρνεις από τη δουλειά που κάνεις μόνος σου. Πιστεύουμε σε αυτό που φτιάχνουμε. Δεν τελείωσε τίποτα. Από την αρχή πίστευα ότι θα ήταν μια μεγάλη σειρά και όντως ήταν».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα