Πλησιάζει η μέρα της στέψης!

Ο Κάρολος μπορεί να στέφθηκε βασιλιάς της Αγγλίας, αλλά εκκρεμεί ακόμη μία στέψη μέσα στο 2023. Η στέψη του βασιλιά της Ευρώπης.

Ο Κάρολος μπορεί να στέφθηκε βασιλιάς της Αγγλίας, αλλά εκκρεμεί ακόμη μία στέψη μέσα στο 2023. Η στέψη του βασιλιά της Ευρώπης. Του Θρύλου της Ευρώπης! Της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Ο Ολυμπιακός «έλιωσε» τη Φενέρμπαχτσε στο καμίνι του ΣΕΦ. Με το που ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, τα παιδιά του Πειραιά «χόρεψαν» τους Τούρκους και με πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ του Κάουνας.

Εκεί όπου σε 11 βράδια, ανήμερα των εθνικών εκλογών, ο Ολυμπιακός θα σηκώσει το 4ο ευρωπαϊκό. Εκεί όπου σε 11 βράδια θα αποκατασταθεί η τάξη και η ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από δέκα χρόνια. Τέτοια συναισθήματα βγάζει ο μπασκετικός Ολυμπιακός. Και το 2013 στο Λονδίνο ήταν ο Μπαρτζώκας, ο Σλούκας και ο Παπανικολάου. Όπως και ο Πρίντεζης που με την ιδιότητα του οπαδού χθες παρακολούθησε από κοντά τη θριαμβευτική εμφάνιση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Αυτήν τη φορά τα κόλπα του Δημήτρη Ιτούδη και των συνεργατών του δεν έπιασαν. Δεν κράτησαν τον Ολυμπιακό σε χαμηλό σκορ. Οι Τούρκοι ήταν εκείνοι που αγκομαχούσαν να σκοράρουν. Οι Τούρκοι ήταν εκείνοι που έβλεπαν τις επιθέσεις τους να μπλοκάρονται από την άμυνα που έπαιξαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας μετά τη 2η περίοδο. Ο Ολυμπιακός πανάξια πάει στο Κάουνας, γιατί όλη τη σεζόν ήταν η ομάδα που είχε τη μεγαλύτερη σταθερότητα, την ομαδικότητα σε υπερθετικό βαθμό και έδινε την εντύπωση σε όλους ότι είχε πεισμώσει από το Βελιγράδι.

Σαν να ένιωθαν ότι κάτι τους χρωστάει η Ευρωλίγκα μετά από εκείνο το καταραμένο σουτ του Μίτσιτς της Εφές που του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει το τρόπαιο σε ένα γήπεδο που είχε βαφτεί ερυθρόλευκο. Εννοείται ότι και το Κάουνας θα γίνει... Πειραιάς. Και το Κάουνας θα μείνει ξάγρυπνο με το τέμπο που θα δίνουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που θα το κατακλύσουν. Σε μία πόλη που είναι ο ορισμός της μπασκετούπολης, το δικαιούται να το σηκώσει η ομάδα που από το ξεκίνημα της χρονιάς ακολούθησε πιστά τους μπασκετικούς «κανόνες» και με πίστη, συνέπεια και εφαρμογή του πλάνου του «μαέστρου» Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται δύο βήματα μακριά από την κατάκτηση του 4ου ευρωπαϊκού τροπαίου!

Στον χθεσινό «τελικό των τελικών» δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Φενέρ να πιστέψει ότι θα μπορούσε να του κάνει τη ζημιά. Από τα πρώτα λεπτά διέκρινες τη γυαλάδα στο μάτι των παικτών που βρέθηκαν στη βασική πεντάδα. Από την πρώτη στιγμή διέκρινες τη φλέβα που πεταγόταν στον λαιμό των παικτών που ήταν στον πάγκο και φώναζαν σε κάθε καλάθι των συμπαικτών τους. Διέκρινες την αυτοπεποίθηση που είχαν όταν έπαιρναν την μπάλα στα χέρια τους.

Κι από την άλλη διέκρινες μια ομάδα που τρομοκρατήθηκε στη θέα ενός ΣΕΦ και ενός Ολυμπιακού που θύμιζαν κάτι από... Βεζούβιο και Κιλιμάντζαρο μαζί. Ηφαίστεια που δεν ήταν έτοιμα να εκραγούν, αλλά η λάβα είχε ήδη πεταχτεί και «έκαιγε» τα πάντα στο διάβα της. Ένα μεγάλο μπράβο στον Ολυμπιακό. Όχι μόνο στους μεγάλους πρωταγωνιστές (προέδρους, προπονητές, παίκτες) αλλά και στους αφανείς ήρωες. Από τον γιατρό και τον φροντιστή έως τον τελευταίο συνοδό. Η υγεία που βγάζει η συγκεκριμένη ομάδα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Εννιά μέρες έμειναν για τον ημιτελικό και έντεκα για τον μεγάλο τελικό! Ε-ε-έρχεται...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα