Eικόνα του Ολυμπιακού από τα προσεχώς

Ο Nότης Ψιλόπουλος γράφει για τη βελτίωση του Ολυμπιακού σε άμυνα-ριμπάουντ και τον πλουραλισμό στην επίθεση , που μας έδωσε γεύση από τα προσεχώς, με σφραγίδα Μπλατ

Μπορεί να είναι νωρίς, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύτιμο "διπλό" στη Μόσχα επί της Χίμκι. Λίγες ομάδες θα καταφέρουν να... δραπετεύσουν στο μέλλον από την έδρα της. Και το εντυπωσιακό είναι πως οι Πειραιώτες τα κατάφεραν με επιβλητικό τρόπο, με 21 πόντους διαφορά (66-87), πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση.

Οι Πειραιώτες έδειξαν ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, σε σημείο που κανείς δεν περίμενε τους "ερυθρόλευκους" να παίξουν τόσο καλά. Και το λέμε αυτό, γιατί στα περασμένα δύο επίσημα παιχνίδια κόντρα στον Χολαργό, ο Ολυμπιακός παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, εμφανίζοντας ξεκάθαρες αδυναμίες τόσο στα ριμπάουντ, όσο και και στο κομμάτι της άμυνας. Οι προσδοκίες, λοιπόν, ενόψει Χίμκι, ήταν συγκρατημένες.

Ο Ολυμπιακός, όμως, κόντρα στην Χίμκι παρουσιάστηκε εντυπωσιακά πανέτοιμος! Υπήρχαν στιγμές που ήταν απολαυστικός. Έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ειδικά από το δεύτερο δεκάλεπτο (κράτησε τους Ρώσους στους 12 πόντους) και μετά. Μπορεί να άφησε τον Σβεντ να σημειώσει 34, αλλά ήξερε πως από έναν παίκτη δεν μπορεί να κινδυνεύσει. Παράλληλα, κυριάρχησε στον τομέα των ριμπάουντ, στον οποίο υστερούσε στα προηγούμενα παιχνίδια του. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ μάζεψαν 19 (!) παραπάνω (37-18), κρατώντας τους γηπεδούχους μόλις στα 5 επιθετικά.

Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ, πήραν πόντους σε καταστάσεις αιφνιδιασμού και είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, βγάζοντας αρκετές συνεργασίες στο παρκέ, μετρώντας 25 ασίστ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαν το παιχνίδι εκεί που θέλει ο Αμερικανός κόουτς, σε γρήγορο τέμπο και σε πολλές κατοχές, παίζοντας ένα μπάσκετ που θα πηγαίνει στους 90 πόντους, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι Πειραιώτες είχαν τέσσερις παίκτες τους με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Ζακ ΛεΝτέι μέτρησε 14, ο Σάσα Βεζένκοφ 13 και ακολούθησαν οι Γιώργος Πρίντεζης και Γιάνις Στρέλνιεκς με 11, έχοντας για... μαέστρο τον Βασίλη Σπανούλη (8 πόντοι, 7 ασίστ). Ήταν ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξεως και μας έδωσαν μία εικόνα από τα προσεχώς, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να έχει βάλει την "σφραγίδα" του.

Να σταθούμε όμως στην εξαιρετική απόδοση του Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ πραγματοποίησε μία ώριμη και μεστή εμφάνιση. Ύστερα από τα μόλις 5 λεπτά που έπαιξε κόντρα στον Χολαργό για το πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας έλλειψη συγκέντρωσης, απάντησε με εντυπωσιακό τρόπο. Πήρε πρωτοβουλίες στο παρκέ, ήταν προσηλωμένος στο πλάνο της ομάδας, βγήκε νικητής στις περισσότερες μονομαχίες και βρήκε ρυθμό στην επίθεση. Ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 13 πόντους με 4/6 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε μία γεμάτη παρουσία στο παρκέ, στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα