Μόουζες Ράιτ: Σαν έτοιμος από καιρό! (vid)

Ο Μόουζες Ράιτ έκανε ονειρικό ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στην Άλμπα και έδειξε ότι ίσως ήταν το κομμάτι του παζλ που έλειπε από την «ερυθρόλευκη» φροντλάιν.

Τελικά ο Ολυμπιακός ενδέχεται να ήταν... τυχερός μέσα στην ατυχία του με τον παροπλισμό των δύο βασικών ψηλών του, Μουστάφα Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Αν, τουλάχιστον, κρίνουμε από την εξαιρετική εμφάνιση του Μόουζες Ράιτ με τα ερυθρόλευκα το βράδυ της Τρίτης στο ΣΕΦ κόντρα στην Άλμπα, τα καλύτερα μάλλον έρχονται για τον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη γραμμή των ψηλών.

Ο 25χρονος Αμερικανός εμφανίστηκε στο παρκέ του ΣΕΦ σαν έτοιμος από καιρό, καθώς ύστερα από ένα (εύλογα) μουδιασμένο ξεκίνημα, κυριάρχησε στις δύο ρακέτες προσφέροντας τόσο σε άμυνα (5 ριμπάουντ, 4 μπλοκ, 2 κλεψίματα) όσο και σε επίθεση (15 πόντοι, 2 ασίστ).

Η αλήθεια είναι ότι αυτός το στυλ ψηλού με αθλητικές ικανότητες έλειπε από το «ερυθρόλευκο» ρόστερ, καθώς οι Φαλ και Μιλουτίνοφ είναι κλασικά βαριά πεντάρια, οι Φίλιπ Πετρούσεφ και Λουκ Σίκμα δεν είναι καν κανονικά πεντάρια, ενώ ο Γιώργος Τανούλης είναι ακόμα άπειρος και με εμφανές έλλειμμα μυϊκής μάζας.

Κάθε εμπόδιο για καλό, λοιπόν, για τον Ολυμπιακό, ο οποίος φαίνεται να βρίσκει στο πρόσωπο του Ράιτ το προφίλ ενός παίκτη που έλειπε και θα προσφέρει αναμφίβολα πράγματα που μέχρι πρότινος δεν είχε (αλλά έβρισκε τρόπους να καλύψει) η ομάδα του Πειραιά.

Το ντεμπούτο του Ράιτ ξεπέρασε δίχως υπερβολή κάθε προσδοκία, έστω και αν ο αντίπαλος συγκριτικά εντάσσεται στα χαμηλά... εμπόδια της Euroleague. Χαμηλό-ξε... χαμηλό, πάντως, ο Ερυθρός Αστέρας την... πάτησε τις προάλλες από την Άλμπα. Ο Ολυμπιακός όχι και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Αμερικανό.

Φυσικά με την εμφάνιση αυτή ο Ράιτ έβαλε αμέσως πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών ενόψει της συνέχειας. Στο χέρι του είναι να ανταποκριθεί σε αυτές και η λογική λέει ότι θα το κάνει, ιδίως όταν μάθει τα... μικρά ονόματα των συμπαικτών του και φυσικά τα plays του Μπαρτζώκα.

Μια και ο λόγος για τον τεχνικό των Πειραιωτών, η απόκτηση του Ράιτ φαίνεται να δικαιώνει για άλλη μια φορά τη φήμη του Μπαρτζώκα ότι έχει «μάτι» στο να επιλέγει καλούς και ποιοτικούς παίκτες που δεν είναι γνωστοί στην ευρύτερη αγορά. Φυσικά η συνέχεια θα δείξει, όμως το πρώτο δείγμα ήταν (κάτι παραπάνω από) θετικό.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα