Ολυμπιακός: Για το δεύτερο «διπλό» στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα θα διεκδικήσει τη δεύτερη σερί νίκη του μέσα στο Βελιγράδι. 

Δύο αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα. Μπήκαμε στον Απρίλη, μέσα στον μήνα θα μπούμε και σε διαδικασία πλέι-οφς, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Πλέον, παίκτες, προπονητές και γενικά οι ομάδες, θέλουν να δουν τους εαυτούς τους να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Να πατήσουν... γκάζι και να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Ύστερα από το σπουδαίο «διπλό» και την εντυπωσιακή ανατροπή μέσα στην κατάμεστη έδρα της Παρτιζάν (69-74), σε μία αρκετά εχθρική ατμόσφαιρα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα βρεθούν και πάλι στη σερβική πρωτεύουσα.

Αντίπαλος το βράδυ (20:00) της Πέμπτης ο Ερυθρός Αστέρας των Γιάννη Σφαιρόπουλου, Μίλος Τεόντοσιτς και Τζόελ Μπολομπόι, με παρελθόν και επιτυχίες στο μεγάλο λιμάνι. Η ατμόσφαιρα θα είναι σαφώς περισσότερο φιλική, λόγω της αδελφοποίησης που υπάρχει μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων, αλλά σε καμία περίπτωση μην έχετε την εντύπωση πως θα πρόκειται για φιλικό ματς.

Υπενθυμίζεται πως στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα. Τη σεζόν 2021-22 με σκορ 81-76 (είχε κάνει τη... ζημιά ο Κάλινιτς με 25 πόντους), αλλά και πέρσι (2022-23) με σκορ 87-79, με τον Φακούντο Καμπάτσο να μετρά 20 πόντους και 8 ασίστ. Μπορεί φέτος στο ματς του πρώτου γύρου, οι Πειραιώτες να επικράτησαν με 88-83 (με τον Πίτερς να κάνει θραύση με 28 πόντους), αλλά υπενθυμίζεται πως μέχρι τότε, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετρούσε 4 σερί ήττες (εντός και εκτός) από τους... αδερφούς Σέρβους.

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο. Είναι στην 16η θέση με ρεκόρ 11-21 και έχει ήδη αποκλειστεί από την επόμενη φάση. Έχουν όμως την περηφάνια τους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μέσα στην έδρα τους. Από την άλλη, όμως, ο Ολυμπιακός... καίγεται για το θετικό αποτέλεσμα. Διότι έτσι θα συνεχίζει να ελπίζει για το ενδεχόμενο του να τερματίσει στην 4η θέση, καπαρώνοντας και φέτος το πλεονέκτημα έδρας.

Υπάρχουν διάφορα σενάρια για να συμβεί αυτό πράξη. Το πιο ρεαλιστικό, όμως, είναι να κάνει το «2 στα 2» η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Φενέρμπαχτσε (ΣΕΦ) και παράλληλα ο Παναθηναϊκός να ηττηθεί, είτε από τη Μπάγερν στο Μόναχο, είτε από την Άλμπα στο ΟΑΚΑ. Διότι έτσι θα ισοβαθμήσει με το «τριφύλλι», το οποίο και καβαλάει σε αυτή την πιθανότητα. Ναι μεν κρατάει την τύχη στα χέρια του για το τοπ-6 που δίνει απευθείας πρόκριση στα πλέι-οφς, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για το αβαντάζ. Στο μεγάλο λιμάνι, όμως, ασχέτως των άλλων αποτελεσμάτων, εκείνοι θα επιδιώξουν να κάνουν το χρέος τους. Να συνεχίσουν να δείχνουν την εξαιρετική τους εικόνα, να παίξουν το καλό μπάσκετ που ξέρουν και μπορούν και φυσικά να κάνουν το «2 στα 2» κόντρα σε Αστέρα και Φενέρμπαχτσε.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα