Σενάρια EuroLeague: Ο Ολυμπιακός αναμένει «δώρο» από τη Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την παρουσία του στα playoffs, είναι σίγουρα στην εξάδα και αναμένει τη νίκη της Μπάγερν επί του Παναθηναϊκού στο Μόναχο για να καβαλήσει τους «πράσινους» στην ισοβαθμία. 

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε την παρουσία του στα playoffs της EuroLeague. Είναι σίγουρα στην εξάδα και πλέον ελπίζει για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας. Ύστερα και από τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μακάμπι (92-89), αλλά και από την επικράτηση της Μονακό επί της Ζαλγκίρις (69-66), το μόνο σενάριο για να μπει στην τετράδα η ομάδα του Πειραιά, είναι να κάνει μία ήττα ο Παναθηναϊκός.

Γιατί ακόμη και αν οι Πειραιώτες νικήσουν τη Φενέρμπαχτσε στη τελευταία αγωνιστική και ηττηθούν Μπαρτσελόνα και Μονακό στην αυλαία, ναι μεν θα ισοβαθμήσουν και οι τρεις ομάδες, αλλά οι νταμπλούχοι Ελλάδας υστερούν απέναντί τους. Υπερτερούν, όμως, μόνο κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο και έχουν νικήσει φέτος τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα αναμένει την Παρασκευή τη Μπάγερν να δείξει χαρακτήρα στο Μόναχο και να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Γιατί με αυτόν τον τρόπο οι δύο ομάδες θα έχουν ρεκόρ 21-12 και οι Πειραιώτες το πάνω χέρι. Σε αυτό το σενάριο θα κρατούν την τύχη στα χέρια τους και θα θέλουν μόνο νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ στην τελευταία αγωνιστική για να τερματίσουν στην 4η θέση. Και σε αυτή την περίπτωση είναι το πιο πιθανό σενάριο ο «αιώνιος εμφύλιος» ανάμεσα στις δύο ελληνικές ομάδες, με το «τριφύλλι» να τερματίζει στην 5η θέση. Αν κάνει πάντα έστω μία ήττα.

Στην περίπτωση που το «τριφύλλι» επικρατήσει κόντρα στη Μπάγερν, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα θέλουν και πάλι νίκη επί της Φενέρμπαχτσε και θα ελπίζουν σε... θαύμα. Δηλαδή, το να πάρει «διπλό» η αδιάφορη και τελευταία στην κατάταξη Άλμπα, μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Όλες οι ελπίδες του, λοιπόν, στρέφονται στο κρίσιμο ματς της Παρασκευής ανάμεσα στη Μπάγερν και τους «πράσινους».

Η περίπτωση της Φενέρμπαχτσε που τους έχει όλους!

Να τονίσουμε πως Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα playoffs, όπως και ο Παναθηναϊκός. Είναι σίγουρα στην εξάδα όλοι τους. Υπογραμμίζεται πως η Μονακό υπερέχει στην ισοβαθμία απέναντι στη Μπαρτσελόνα, αλλά και οι δύο ομάδες υστερούν κόντρα στο «τριφύλλι». Αν οι «πράσινοι» νικήσουν Μπάγερν και Άλμπα, βγαίνουν σίγουρα δεύτεροι.

Έχει ενδιαφέρον πάντως η περίπτωση της Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ναι μεν έχει δύσκολο έργο, καθώς παίζει με Αναντολού Εφές (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός), αλλά αν πραγματοποιήσει το «2 στα 2» και κάνει έστω μία ήττα ένας εκ των Παναθηναϊκού, Μονακό και Μπαρτσελόνα, τότε οι Τούρκοι παίρνουν θέση στην τετράδα, καθώς θα υπερέχουν κόντρα σε όλους στην ισοβαθμία. Δύσκολο σενάριο, αλλά υπαρκτό.

Παρασκευή (5/4)

Φενέρμπαχτσε - Εφές (20:45)

Mπάγερν - Παναθηναϊκός (21:30)

Τελευταία αγωνιστική

Μονακό - Μπάγερν

Παναθηναϊκός - Άλμπα

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

Βιλερμπάν - Μπαρτσελόνα


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα