Ολυμπιακός: Μονακό ή Μπαρτσελόνα;

Μονακό και Μπαρτσελόνα είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

Με μειονέκτημα έδρας όπως όλα δείχνουν θα δώσει ο Ολυμπιακός τη φετινή μάχη πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, μετά και τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού στο Μόναχο επί της Μπάγερν. Μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες, αλλά ποιος πιστεύει πως μπορεί να χάσει στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ από την ουραγό Άλμπα; Πλέον, όπως πάει η κατάσταση, δεν θα έχουμε «εμφύλιο» στα πλέι οφ και εφόσον τα αποτελέσματα είναι λογικά την τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός με δεδομένο ότι θα κερδίσει τη Φενέρμπαχτσε θα έρθει πέμπτος και θα παίξει με την Μπαρτσελόνα που αναμένεται να βγει τέταρτη. Εάν τώρα χάσει ο Ολυμπιακός από τη Φενέρ στο ΣΕΦ, θα έρθει έκτος και θα παίξει με την τρίτη Μονακό. Καταλανοί και Μονεγάσκοι έχουν εύκολα παιχνίδια στο φινάλε, με Βιλερμπάν και Μπάγερν αντίστοιχα. Ουσιαστικά οι Πειραιώτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αντίπαλο στα πλέι οφ. Θα το πράξουν;

Ο Ολυμπιακός είναι στην… πρίζα λοιπόν, αλλά με όποιον κι αν παίξει δύσκολο θα είναι, είτε έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας είτε όχι. Το κυριότερο είναι ο ίδιος να παρουσιαστεί έτοιμος στα πλέι οφ, με στόχο την πρόκριση στο φάιναλ φορ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Εφόσον δεν προκύψει άλλη ατυχία, ο Ολυμπιακός αναμένεται εκεί να παραταχθεί πάνοπλος. Μιλουτίνοβ και Πετρούσεφ επιστρέφουν και οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι πλήρεις, στην προσπάθειά τους να βρίσκονται στο Βερολίνο. Ο Μπαρτζώκας αυτό το διάστημα κατάφερε να διαχειριστεί πολύ καλά το ρόστερ. Πήρε λύσεις και βοήθειες σχεδόν απ’ όλους. Το είδαμε με τον Μήτρου-Λονγκ προχθές, έδωσε κάποια πράγματα και ο Σίκμα. Στα δύο παιχνίδια του Βελιγραδίου ο Ολυμπιακός μπόρεσε και χωρίς τον Πίτερς, πράγμα άκρως σημαντικό. Στη συνέχεια βέβαια θα αλλάξουν τα πράγματα και ο Αμερικανός θα χρειαστεί να βγει μπροστά, όπως έχει κάνει στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν φέτος.

Προτού, εξάλλου, τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός έχει και το ματς με τον Παναθηναϊκό για το Top-6 της Basket League. Χωρίς νόημα ειλικρινά θεωρούμε αυτόν τον 3ο γύρο της Α1. Με τις περισσότερες θέσεις να έχουν κριθεί και στα ψηλά και στα χαμηλά. Ουσιαστικά έγινε για να μην τελειώσει από Μάρτιο το πρωτάθλημα και να έχει ένα ακόμη ντέρμπι η ΕΡΤ. Η νέα κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού μπορεί να είναι αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά στο σημείο που γίνεται θα μετρήσει στην ψυχολογία των δύο ομάδων ενόψει των μεγάλων μαχών στην Ευρωλίγκα. Νίκη στο ντέρμπι θα δώσει… φτερά και έξτρα ώθηση.

Στα λοιπά μπασκετικά, έχουμε σήμερα την αυλαία της κανονικής περιόδου στην Elite League. Η άλλοτε Α2 δεν θεωρούμε πια ότι είναι ο… φτωχός συγγενής της Α1. Με αρκετές ομάδες από την επαρχία, συγκινεί πολύ περισσότερο τον κόσμο και φαίνεται από τα γεμάτα γήπεδα κάθε Σάββατο. Πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός, ο πρώτος Πανιώνιος που φάνταζε αχτύπητος έκανε 8 ήττες. Το θέμα είναι αν αξίζει η προσπάθεια των ομάδων για άνοδο, καθώς μετά επέρχεται… ξενέρωμα. Πιο πολύ θα λέγαμε οι ομάδες τα δίνουν όλα για την άνοδο για να χαρούν και να νιώσουν επιβράβευση των κόπων τους. Μετά ξέρουν και οι ίδιες ότι τα πράγματα θα είναι αλλιώς.

Επίσης, συναρπαστικά ήταν και τα πρωταθλήματα της National League 1 και 2, όπου ξεκινούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ. Πάντα οι μικρότερες κατηγορίες ήταν πιο ελκυστικές για τους ρομαντικούς φίλους του μπάσκετ!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα