Ελιάχου: «Η Μακάμπι είναι φαβορί με Παναθηναϊκό»

Ο πρώην φόργουορντ της Μακάμπι, Λιορ Ελιάχου, δήλωσε πως οι «κίτρινοι» έχουν την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, αλλά και πως είναι φαβορί κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Η Μακάμπι είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας και δεν ντρέπομαι να το πω αυτό!», λέει ο Ελιάχου και συνεχίζει: «Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να παίζει με τόση άνεση. Ο Οντέτ (Κάτας) στηρίχθηκε στους παίκτες-κλειδιά που έχει από την αρχή της σεζόν και τους εμπιστεύτηκε ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Πάντα έλεγα ότι αυτός ο τρόπος αποδίδει καρπούς. Η Μακάμπι δεν είχε υπομονή τα τελευταία χρόνια».

Με τη λογική ότι για αυτόν η Μακάμπι είναι η κορυφαία ομάδα, ο Ελιάχου θεωρεί ότι και το φαβορί στη σειρά με τον Παναθηναϊκό:

«Αν με ρωτούσες πριν δύο μήνες θα είχα αμφιβολίες. Στην παρούσα φάση νομίζω πως η Μακάμπι είναι το φαβορί της σειράς κόντρα στον Παναθηναϊκό, ασχέτως αν η Μακάμπι δεν έχει το πλεονέκτημα. Αίσθησή μου πως η σειρά αυτή θα κριθεί στα τέσσερα ματς». Να τονίσουμε πως φέτος η Μακάμπι κατάφερε και νίκησε τους «πράσινους», τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Ο Λιορ Ελιάχου έπαιξε στην Ευρωλίγκα έξι σεζόν με την Μακάμπι και μία με την Μπασκόνια και σε 135 ματς μέτρησε 9.1 πόντους και 4.0 ριμπάουντ, ενώ στην καλύτερη του χρονιά (2008-09) είχε φτάσει ακόμα και τους 14 πόντους και τα 6.6 “σκουπίδια”.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα