Ολυμπιακός: Στο χέρι του η πρόκριση κόντρα στη Μπαρτσελόνα

Κανένας φόβος για τις μάχες των πλέι οφς κόντρα στη Μπαρτσελόνα - Αυτοπεποίθηση πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρόκριση για το φάιναλ φορ.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας τερματίζοντας στην 5η θέση με ρεκόρ 22-12. Συνολικά μέτρησε 2 νίκες λιγότερες σε σχέση με πέρσι, όταν και τερμάτισε στην 1η θέση της κατάταξης. Σε μία φετινή χρονιά, μάλιστα, στην οποία η ομάδα είχε σερί τραυματισμούς βασικών παικτών (Φαλ, ΜακΚίσικ, Γκος, Μιλουτίνοβ, Πετρούσεφ), ένα πρόβλημα που δεν είχε πέρσι.

Για αυτόν τον λόγο, μάλιστα, στο μεγάλο λιμάνι αισθάνονται ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας, αλλά και από την πρόκρισή της στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Οι Πειραιώτες είχαν αρκετές φορές βρεθεί σε δύσκολη θέση, δίνοντας ματς επιβίωσης κατά τη διάρκεια της σεζόν. Για αυτόν τον λόγο στις δηλώσεις του ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως αισθάνεται περήφανος για την πρόκριση. Διότι ξέρει πως αυτή ήρθε ύστερα από αντίξοες συνθήκες.

Αντίπαλος στα πλέι-οφς η Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Μία επανάληψη της σειράς του 2015, όταν και τότε οι «μπλαουγκράνα» είχαν το αβαντάζ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το «μπρέικ» και ακολούθως εξασφάλισαν την πρόκριση για το τότε φάιναλ-φορ στη Μαδρίτη. Φέτος, βέβαια, η «Μπάρτσα» νίκησε δύο φορές τον Ολυμπιακό. Τόσο στο ΣΕΦ (68-77), όσο και στη Βαρκελώνη (86-78), αλλά στο μεγάλο λιμάνι δεν ανησυχούν. Ούτε και υπάρχει φόβος. Αντιθέτως, υπάρχει αυτοπεποίθηση, πίστη και σιγουριά στις δυνατότητες της ομάδας πως μπορεί να τα καταφέρει και να πάρει εκείνη την πρόκριση για το φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Ας μη ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη. Στα τελευταία 12 παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα αριθμούν 10 νίκες. Έχουν βρει τρομερό ρυθμό και αν παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν και μπορούν, έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν τον κάθε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα. Επίσης, η ομάδα σύντομα θα είναι πλήρης. Δεν την έχουμε ξαναδεί έτσι! Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, ενώ πάτησε ξανά παρκέ και ο Φιλίπ Πετρούσεφ.

Σύντομα λοιπόν θα δούμε για πρώτη φορά γεμάτη την κόκκινη φροντ-λάιν, με τους Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Φιλίπ Πετρούσεφ (που θα παίζει αποκλειστικά στο «4») και Μόουζες Ράιτ και θα έχει ενδιαφέρον η δυναμική που θα μας παρουσιάσει μέσα στη ρακέτα η ομάδα του Πειραιά. Μέγεθος, ύψος, ποιότητα και βάθος στον πάγκο.

Η αντίστοιχη της Μπαρτσελόνα, με τους Όσκαρ Ντα Σίλβα, Ουίλι Ερνανγκόμεθ και Γιαν Βέσελι, έχει αρχίσει να... προβληματίζεται. Θα χρειαστεί προσοχή πάντως ο Αργεντινός γκαρντ της, Νίκολα Λαπροβίτολα (12,8 πόντοι, 40,4% στα τρίποντα, 5,0 ασίστ), παίζει καλά στο «4» ο Αμερικανός Τζαμπάρι Πάρκερ (10,3 πόντοι, 36,9% στα τρίποντα, 3,9 ριμπάουντ), διανύει... δεύτερη νεότητα ο Τσέχος φόργουορντ/σέντερ, Γιαν Βέσελι (12,9 πόντοι, 64,5% δίποντα, 4,4 ριμπάουντ).

Πρώτο τζάμπολ την Τετάρτη το βράδυ (22:00) στη Βαρκελώνη, ενώ ο δεύτερος αγώνας της προημιτελικής σειράς θα γίνει την Παρασκευή (22:00). Ο τρίτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τη Μεγάλη Τρίτη (21:30) στο ΣΕΦ και εφόσον υπάρξει τέταρτη αναμέτρηση θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη (19:45).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα