Ολυμπιακός: Πήρε αυτό που άξιζε

O Oλυμπιακός παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμος στη Βαρκελώνη και πήρε αυτό που άξιζε - Πλέον η πρόκριση θα περάσει από το ΣΕΦ - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει νικήσει δύο φορές μέσα στη σεζόν τον Ολυμπιακό, αλλά τα playoffs είναι άλλη υπόθεση. Οι Πειραιώτες στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκαν απόλυτα έτοιμοι. Έπαιξαν σκληρή άμυνα, ανάγκασαν τους Καταλανούς να σουτάρουν με χαμηλά ποσοστά (18/38 δίποντα-47,4%, 7/22 τρίποντα-31,8%), ισορρόπησαν τον τομέα στα ριμπάουντ και χτύπησαν μέσα στη ρακέτα. Και κάπως έτσι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη (75-77) και να κάνουν το 1-0 στη σειρά.

Οι Πειραιώτες πήραν αυτό που τους άξιζε. Είχαν το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έλεγξαν τον ρυθμό και έβαλαν σχεδόν σε όλο το ματς τη Μπαρτσελόνα σε ρόλο κυνηγού. Ο Μουσταφά Φαλ άρχισε τον χορό στη Βαρκελώνη, κυριαρχώντας μέσα στη ρακέτα, ενώ ακολούθως πήρε τη μπαγκέτα ο καταπληκτικός Φιλίπ Πετρούσεφ.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, δείχνοντας πως είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του Ολυμπιακού το τελευταίο δίμηνο. Έβαλε μεγάλα σουτ, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο, έδωσε ρυθμό στην ομάδα του. Ο Αϊζάια Κάνααν έβαλε τρίποντα, έδωσε... ανάσες σε κρίσιμες στιγμές, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έδειξε χαρακτήρα στο τέλος με τις ψύχραιμες βολές που πέτυχε.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά, στην ουσία πήρε εκείνος το πλεονέκτημα έδρας και πλέον η πρόκριση θα περάσει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι Πειραιώτες, όμως, δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν. Η Μπαρτσελόνα θα αντιδράσει. Η νοοτροπία θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ίδια, λες και βρίσκονται στο 0-0. Θα χρειαστούν όμως έναν καλύτερο Άλεκ Πίτερς, καθώς συνεχίζει να κινείται σε... ρηχά νερά και θα ελπίζουν να μην έχει κάτι σοβαρό ο Φιλίπ Πετρούσεφ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα