Ολυμπιακός: Η μπάλα στον Φαλ

Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να κάνει και πάλι σημείο αναφοράς στη ρακέτα του τον Φαλ.

Κομβικής σημασίας χαρακτηρίζεται η καλή παρουσία του Μουσταφά Φαλ στη ρακέτα. Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να τον κάνει σημείο αναφοράς στο «ζωγραφιστό», προσπαθώντας να βρει τρόπους να τον... ταΐσει. Ο θηριώδης ψηλός, πέρα από τα σωματικά του προσόντα και την ικανότητά του να τελειώνει τις φάσεις με επιβλητικό τρόπο, διαθέτει και ευχέρεια στην πάσα. Είναι αυτήν τη στιγμή ο κορυφαίος ψηλός πασέρ στην Ευρωλίγκα. Διαβάζει καλά το παιχνίδι, μένει πιστός στην τακτική, έχει καλή αίσθηση στο τι συμβαίνει μέσα στο παρκέ και αρκετές φορές μοιράζει απλόχερα μπάλες πάρε-βάλε στους συμπαίκτες του.

Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να δει και πάλι τον Μουσταφά Φαλ να κυριαρχεί μέσα στο καλάθι, να επιβάλλεται στους αντιπάλους, όπως στο πρώτο ματς. Γιατί με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δίνει πόντους, αλλά παράλληλα «εξαφανίζει» τον Γιαν Βέσελι, ο οποίος αν βρει ρυθμό δημιουργεί προβλήματα. Η μπάλα, λοιπόν, θα πάει στη ρακέτα στον Μουσταφά Φαλ, με τον Γάλλο σέντερ να είναι περισσότερο υποψιασμένος. Χρειάζεται και εκείνος να βγάλει περισσότερη σκληράδα στο παρκέ. Να πάει στη δύναμη, να παίξει στα όρια του φάουλ. Να δείξει πως από το ΣΕΦ... δεν θα περάσει κανείς.

Τις τελευταίες ώρες οι προπονητές του Ολυμπιακού είχαν συνομιλία με τον Άλεκ Πίτερς. Ξέρουν πως ο αντίπαλος θα επιχειρήσει να τον σταματήσει. Θεωρείται δεδομένο πως αυτήν τη φορά οι Καταλανοί θα προσπαθήσουν να τον καταπονήσουν, να του ρίξουν... ξύλο, να του στείλουν δεύτερο παίκτη πάνω του. Είναι σημαντικό να μη... θολώσει, να έχει καθαρό μυαλό, να ψάξει τον ελεύθερο συμπαίκτη και να μείνει πιστός στο πλάνο της ομάδας. Το τελευταίο διάστημα, αν δεν του βγει το παιχνίδι, συνήθως βγάζει νεύρα, κάνει λάθη. Είναι σημαντικό να μείνει ψύχραιμος και άπαντες στο μεγάλο λιμάνι τού επισήμαναν την πίστη τους προς τις ικανότητές του.

Όπως έπραξε περίφημα στον πρόσφατο δεύτερο αγώνα της σειράς στη Βαρκελώνη, στο οποίο τα πήγε καταπληκτικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μετρώντας 20 πόντους, βάζοντας μεγάλα σουτ (5/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα). Υπάρχει γενικότερα η αίσθηση πως αν βρεθούν ταυτόχρονα σε καλή μέρα τόσο ο Μουσταφά Φαλ όσο και ο Άλεκ Πίτερς, ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου. Ας μην ξεχνάνε πως ο μουσάτος φόργουορντ στην τρέχουσα σεζόν είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 13,2 πόντους, έχοντας 51,2% στα τρίποντα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα