Ολυμπιακός: Θρύλε έτσι μπορείς να προκριθείς!

Με εμφάνιση σαν και αυτή στο ΣΕΦ, ο τρομερός Ολυμπιακός δεν θα έχει αντίπαλο στη Βαρκελώνη - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Φάνηκε από τον τρόπο που οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στο παρκέ. Μάτια που έβγαζαν... φλόγες, μέγα πάθος, ενότητα, αποφασιστικότητα. Ο Μουσταφά Φαλ είχε αγριέψει. Κάθε μπάλα που έπαιρνε, έσπρωχνε τους αντιπάλους μέσα στη ρακέτα. Ήταν ισοπεδωτικός, καρφώνοντας τη μπάλα σε κάθε κατοχή. Ύψωσε ψηλά τη σημαία της ανατροπής και οι συμπαίκτες του ακολούθησαν στη 2η περίοδο.

Εκείνο το εκπληκτικό 17-0 σερί ήταν ονειρικό. Οι Πειραιώτες έβγαζαν άμυνες, έπαιρναν τα ριμπάουντ, έβγαζαν αιφνιδιασμούς. Έβαζαν σουτ, εκτελούσαν από την περιφέρεια, έβγαζαν συνεργασίες στο παρκέ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άνοιξε το ροτέισον και πήρε κάτι από όλους τους παίκτες του, ποντάροντας εύστοχα στο βάθος και στην ποιότητα του ρόστερ του. Κάτι που δεν έκανε στο τρίτο ματς της σειράς.

Ισοπεδωτική εμφάνιση. Αυτό το +34 (92-58) στον τέταρτο αγώνα στο ΣΕΦ, έδειξε το πάθος, τη θέληση, αλλά και τη δυναμική των «ερυθρολεύκων». Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ παίρνοντας +16 (31-47), ενώ παράλληλα έδειξαν και τη σημασία του περιφερειακού σουτ στο σύγχρονο μπάσκετ. Στα τρία πρώτα ματς της σειράς είχαν ποσοστό κάτω από το 30%. Αυτή τη φορά βρήκαν τρομερό ρυθμό από την περιφέρεια, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση έχοντας 50% (12/24) πίσω από τα 6,75 μέτρα. Τα μακρινά σουτ άνοιξαν την άμυνα, έδωσαν ρυθμό, ψυχολογία, αυτοπεποίθηση.

Κανείς παίκτης δεν υστέρησε, αλλά αναμφίβολα ο Σακίλ ΜακΚίσικ προσέφερε μία σπουδαία εμφάνιση δείγμα της κλάσης του. Είχε λείψει στον Ολυμπιακό. Ήρθε από τον πάγκο, άλλαξε τον ρυθμό, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο. Έδωσε αιφνιδιασμούς, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, έβαλε σουτ. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους. Σε ένα ματς που κανείς δεν υστέρησε, ήταν ο MVP.

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου. Είπαμε, είναι παίκτης-βαρόμετρο για τους Πειραιώτες και το έδειξε ξανά στην πράξη. Τα τρία σερί τρίποντα που σημείωσε σήκωσαν το ΣΕΦ στο... πόδι. Κέρδος η ενεργή συμμετοχή του Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος όταν βρίσκεται μέσα στη ρακέτα, είναι φόβητρο σε άμυνα και επίθεση για τον κάθε αντίπαλο. Με εμφάνιση σαν και αυτή, οι Πειραιώτες έχουν τον πρώτο λόγο να πάρουν το «διπλό» την ερχόμενη Τετάρτη στη Βαρκελώνη και να πάρουν εκείνοι την πρόκριση για το φάιναλ φορ του Βερολίνου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα