Να κόψει από τώρα τον βήχα στον Παναθηναϊκό

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού να δώσει απαντήσεις σε ένα καθοριστικό χρονικά σημείο.

Η πρώτη «αιώνια μάχη» για το 2019 διεξάγεται απόψε (4/1, 21:00) στο κατάμεστο ΣΕΦ. Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, με τους «ερυθρόλευκους» να μετράνε δύο ήττες από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε το σχεδιασμό των δύο ομάδων, αλλά και την γενική εικόνα τους στο παρκέ, θα διαπιστώσουμε, ότι οι δύο ήττες μάλλον αδικούν την ομάδα του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια το περασμένο καλοκαίρι με έναν έμπειρο προπονητή, κρατώντας τον βασικό του κορμό και προσθέτοντας στο ρόστερ του νεαρούς ξένους με προοπτικές ανάδειξης στο κορυφαίο επίπεδο (κάτι το οποίο πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια). Στο πρώτο μισό της σεζόν, είναι σαφής η δυναμική, αλλά και το πλάνο της νέας ομάδας, παρά την όποια ενίσχυση χρειάζεται ή τα όποια σκαμπανεβάσματα παρουσιάζει στην απόδοσή της. Ακόμα και χωρίς την πολυπόθητη διάρκεια που πράγματι έχει στοιχίσει παιχνίδια στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι το ίδιο δεν ισχύει για τον Παναθηναϊκό: Μία ομάδα που στήθηκε χωρίς σαφές πλάνο, χωρίς επένδυση ή σκέψη για το μέλλον, με βάση κυρίως το συναίσθημα και όχι την μπασκετική λογική, η οποία εντέλει αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητή μεσούσης της σεζόν με τον Τσάβι Πασκουάλ να αποχαιρετά πρόωρα για να αποφύγει την αγωνιστική πανωλεθρία.

Αν σκεφτούμε όλα αυτά, η ομάδα του Πειραιά έχει απόψε μια ξεκάθαρη ευκαιρία: Να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό τώρα, στο γεμάτο ΣΕΦ, ενώ ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης με την έλευση του Πιτίνο. Να κόψει με λίγα λόγια τον... βήχα σε όσους βιάστηκαν μετά τις δύο πρώτες ήττες να βγάλουν συμπεράσματα και να προδικάσουν την κατάληξη της χρονιάς.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα