Ολυμπιακός - ΠΑΟ: Aνώτερος σε όλους τους τομείς!

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό σε άμυνα, επίθεση, ασίστ και ριμπάουντ. Απόψε, όμως, επιβάλλεται να δείξει την ανωτερότητα του και στο "αιώνιο" ντέρμπι. Η προσοχή που θα δώσει ο Ντέιβιντ Μπλατ. 

Στον Ολυμπιακό υπάρχει μεγάλη «δίψα» για νίκη επί του Παναθηναϊκού απόψε. Παίκτες και προπονητές θέλουν να απαντήσουν για τις δύο ήττες που γνώρισαν στο ΟΑΚΑ, πρώτα για την EuroLeague (93-80) και ύστερα για το πρωτάθλημα (79-70). Οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη τόσο για να τονώσουν το γόητρο και το ηθικό τους, όσο και για να παραμείνουν σε τροχιά για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται αρκετά καλά, αλλά είναι δεδομένο πως η αλλαγή προπονητή στο «τριφύλλι» αλλάζει ελαφρώς τα δεδομένα. Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο αναμένουν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που θα πιέσει περισσότερο στην άμυνα, αλλά και που θα παίξει περισσότερο ελεύθερα στην επίθεση.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ ΛΑΘΗ

Αν υπάρχουν δύο τομείς στους οποίους έχει δώσει έμφαση ο Ντέιβιντ Μπλατ, αυτός είναι τα ριμπάουντ και τα λάθη. Ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα στα ριμπάουντ στην EuroLeague, αλλά κόντρα στους «πράσινους» έχασαν την μάχη και στα δύο ματς. Αποτέλεσμα; Οι «πράσινοι» να αποκτήσουν περισσότερες κατοχές και να σκοράρουν με δεύτερες ευκαιρίες.

Οι Πειραιώτες έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας, βγάζουν αρκετές συνεργασίες στο παρκέ, αλλά θα πρέπει να παρουσιαστούν και περισσότερο προσεκτικοί στις αποφάσεις και στις επιλογές τους. Έκαναν 12 λάθη σε κάθε ματς στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να δίνουν εύκολα καλάθια στον αντίπαλο και να αδυνατούν να ελέγξουν τον ρυθμό. Ζητούμενο λοιπόν να παρουσιαστούν περισσότερο μαχητικοί σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας και να περιορίσουν τα λάθη τους. Αν σε αυτούς τους δύο τομείς λειτουργήσουν σωστά, τότε θα αποκτήσουν προβάδισμα για να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ

Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε κάνει την… ζημιά στον Παναθηναϊκό στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, όταν και σημείωσε 26 πόντους, έχοντας 9/10 δίποντα. Είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει για ακόμη μία φορά το σημείο αναφοράς για τους Πειραιώτες μέσα στην ρακέτα, όπως και είναι σίγουρο πως οι «πράσινοι» θα σκληρύνουν αυτή την φορά την άμυνα τους πάνω του. Για αυτόν τον λόγο θα χρειαστεί και συμπαραστάτες.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα επιχειρήσει να κυριαρχήσει κοντά στα καλάθια, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης θα επιδιώξει να κάνει την διαφορά σε σκορ και δημιουργία. Το αξιόπιστο τρίποντο του Αξέλ Τουπάν, οι εμπνεύσεις και τα μεγάλα σουτ του Γιάνις Στρέλνιεκς στις κρίσιμες στιγμές, η ενέργεια του Κώστα Παπανικολάου, οι πρωτοβουλίες του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και ο οίστρος του Ζακ ΛεΝτέι, είναι στοιχεία που θα χρειαστούν οι Πειραιώτες στην αναμέτρηση για να πάρουν τη νίκη.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΤΟΥΠΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ

Ο Νικ Καλάθης είναι ο «εγκέφαλος» του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, καθώς μοιράζει 8.1 ασίστ ανά παιχνίδι, μετρώντας και 11.1 πόντους. Όπως συνέβη και στα δύο περασμένα ματς στο ΟΑΚΑ, έτσι και τώρα στο ΣΕΦ, το μαρκάρισμα του θα το αναλάβουν ψηλότεροι παίκτες. Αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου, με ξεκάθαρο στόχο να του δυσκολέψει την πάσα και να του περιορίσει την δημιουργικότητα, με την σκυτάλη να την παίρνει ο Αξέλ Τουπάν.

Ρίχνοντας μία ματιά στην στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός υπερτερεί ξεκάθαρα σε όλες τις βασικές κατηγορίες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σε άμυνα, επίθεση, ριμπάουντ και ασίστ, δείγμα της δυναμικής της φετινής ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ. Παράλληλα, είναι περισσότερο εύστοχος από την περιφέρεια, αλλά εκεί που υστερεί είναι στον τομέα των λαθών και των κλεψιμάτων.

Η στατιστική σύγκριση:

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Επίθεση: 80.6– 79.5

Άμυνα: 77.0 – 80.1

Ριμπάουντ: 36.7 – 31.2

Ασίστ: 18.9 – 15.9

Μπλοκ: 2.5 – 2.5

Δίποντα: 54.2% - 54.5%

Τρίποντα: 37.7% - 30.8%

Βολές: 73.5% - 71.5%

Λάθη: 13.0 – 10.6

Κλεψίματα: 5.6 – 7.8


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα