Ζαλγκίρις, ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ σε έναν αγώνα δίχως αύριο για τις δύο ομάδες.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο νίκη προκειμένου να παραμείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης την ώρα που οι Λιθουανοί ελπίζουν κι αυτοί στη νίκη προκειμένου να έχουν μαθηματικές ελπίδες για την είσοδό τους στα πλέι οφς. Τεράστιο ενδιαφέρον έχει η ιστορία των αγώνων των δύο αντιπάλων, αφού η Ζαλγκίρις κατάφερε πέρυσι και φέτος να μικρύνει την «ψαλίδα» η οποία ήταν συντριπτικά υπέρ του Ολυμπιακού.

Όμως από την προηγούμενη χρονιά αυτό έχει αλλάξει καθώς αν υπολογίσουμε και τα παιχνίδια των πλέι οφς η Ζαλγκίρις στις δύο τελευταίες σεζόν μετράει ένα ρεκόρ με έξι νίκες και μόλις μια ήττα από την ομάδα του Πειραιά. Μέχρι τα περσινά ματς των πλέι οφς, ο Ολυμπιακός είχε 11 νίκες έναντι μόλις έξι της Ζαλγκίρις. Από αυτές τις έξι λοιπόν, τις δύο τις είχε κάνει στα παιχνίδια της regular season στην τελευταία χρονιά του Γιάννη Σφαιρόπουλου στους «ερυθρόλευκους».

Μετά το 3-1 των πλέι οφς οι νίκες στις μεταξύ τους μονομαχίες πήγαν στο 12-9, ενώ οι «πράσινοι» φέτος νίκησαν τον Ολυμπιακό στο Κάουνας, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά στις μεταξύ τους νίκες (12-10).

Η ιστορία των αναμετρήσεων λοιπόν κάποτε ήταν σύμμαχος του Ολυμπιακού. Από την σεζόν 2017-2018 αυτό έχει αλλάξει δραματικά, αφού σε δύο μόλις σεζόν η Ζαλγκίρις έχει κάνει ένα 6-1 το οποίο της δίνει το πάνω χέρι στην ψυχολογία…


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα