Ολυμπιακός: Το κλειδί για την «απόδραση» από το Βερολίνο

Είναι σίγουρο πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρίσκονται και στο καλύτερο «φεγγάρι», όμως απέναντι στην Άλμπα το βράδυ της Πέμπτης (21/11, 21:00) θα διεκδικήσουν την 4η νίκη τους, η οποία θα δώσει άλλο αέρα στην ομάδα του Πειραιά. 

Δύσκολη και η σημερινή αποστολή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος από το Μόναχο ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, όπου και θα αντιμετωπίσει την σκληροτράχηλη Άλμπα το βράδυ της Πέμπτης (21:00, 21/11) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της EuroLeague και του δεύτερου σκέλους της δεύτερης φετινής διαβολοβδομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν, παρά το γεγονός πως η Άλμπα κινείται και αυτή στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας (14η, ισοβαθμία με Ολυμπιακό), έχουν πολύ δύσκολο έργο αφού οι Γερμανοί έχουν μια από τις πιο δυνατές έδρες στην διοργάνωση, με την Πειραϊκή ομάδα να διανύει ίσως την χειρότερη της περίοδο σε όλα τα χρόνια που είναι μέλος της Ευρωλίγκας.

Εμπειρία και άμυνα: Η συνταγή της επιτυχίας

Οι παίκτες του Κεμζούρα για να μπορέσουν να αποδράσουν από την «Mercedes-Benz Arena» με το επιθυμητό αποτέλεσμα, οφείλουν αρχικά να εκμεταλλευτούν τις ισχυρές προσωπικότητες που υπάρχουν εντός του ρόστερ (Σπανούλης, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ, Πολ), οι οποίοι θα ηγηθούν τόσο στις κρίσιμες επιθέσεις όσο και στις αντίστοιχες άμυνες.

Έπειτα, βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η πολύ καλή άμυνα, διότι η Άλμπα μέχρι στιγμής είναι πολύ πιο απειλητική επιθετικά αφού έχει και καλύτερο μέσο όρο πόντων ανά αγώνα (85,1) σε σχέση με τον Ολυμπιακό (74,1). Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να εμποδίσουν τους σουτέρ του Ρενέσες, όπως οι Έρικσον και Χέρμανσον, από το να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο, καθώς οφείλουν να μην τους επιτρέπουν και τα ελεύθερα σουτ σε οργανωμένες επιθέσεις, στα οποία είναι εξίσου πολύ αποδοτικοί.

Σχετικά με την επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το «ψηλό» παιχνίδι και ιδιαίτερα τους έμπειρους παίκτες στις θέσεις 4 και 5, όπως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Γιώργος Πρίντεζης, οι οποίοι θα πρέπει να στελεχωθούν κατάλληλα και από τους Ριντ και Ρούμπιτ, με τους Αμερικανούς να οφείλουν να βρίσκονται σε διαρκεί ετοιμότητα, ώστε να «μπουν» στα παπούτσια των συμπαικτών τους και να καλύψουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο το κενό τους.

Να σημειώσουμε πως οι υπόλοιποι παίκτες του ομάδας του Πειραιά θα πρέπει να μην σταματήσουν να... τρέχουν, καθώς ακόμα και όταν δεν πρόκειται για περίπτωση αιφνιδιασμού, οι παίκτες της Άλμπα κυκλοφορούν με πολύ γρήγορη ταχύτητα την μπάλα και στοχεύουν στις γρήγορες επιθέσεις, με πρώτο πρόσωπο τον Γκιεντράιτις, ο οποίος ηγείται τόσο στον μέσο όρο πόντων ανά αγώνα έχοντας 14,8 όσο και σε εκείνον στο ποσοστό από την γραμμή του τριπόντου έχοντας το εντυπωσιακό 57,1%!

Ο Λιθουανός τεχνικός λοιπόν και οι παίκτες του, θα πρέπει ουσιαστικά να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Γερμανών, βρίσκοντας επιθετικές λύσεις κυρίως από τις θέσεις των ψηλών και αμυντικές από τους αντίστοιχους περιφερειακούς, ώστε να καταφέρουν να πετύχουν την τους νίκη και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με αναπτερωμένο ηθικό.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα