Ολυμπιακός: Βεζένκοφ και Γκιλ - Η στατιστική σύγκρισή τους

Ο Ολυμπιακός έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο την περίπτωση του αθλητικού Άντονι Γκιλ για τη θέση «4», ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του Σάσα Βεζένκοφ. Η στατιστική σύγκριση των δύο παικτών. 

Σας αναλύσαμε σε περασμένο κείμενο στο fosonline τα δεδομένα με την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ. Ο Ολυμπιακός έχει τη διάθεση να τον κρατήσει στο ρόστερ της νέας σεζόν, θα του καταθέσει πρόταση ανανέωσης, αλλά με ένα κασέ το οποίο θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα με Βεζένκοφ που μένει ελεύθερος

Στο ενδεχόμενο που τα μυαλά του Βούλγαρου φόργουορντ πάρουν... αέρα και απαιτήσει μεγαλύτερες αξιώσεις, τότε θα φέρει ο ίδιος τον εαυτό του εκτός ομάδας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πιστεύει στο ταλέντο του, αντιμετωπίζεται πλέον σαν Έλληνας και υπάρχει διάθεση να ενισχυθεί το γηγενές στοιχείο στο ρόστερ. Όμως η παραμονή του στο μεγάλο λιμάνι δεν είναι δεδομένη. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Η δελεαστική περίπτωση του Γκιλ

Ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ Άντονι Γκιλ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και θα αποχωρήσει από τη Χίμκι, στην οποία αγωνίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια. Πρόκειται για έναν παίκτη τον οποίο γνωρίζει αρκετά καλά ο Μπαρτζώκας, καθώς εκείνος τον επέλεξε το 2017 στους «κίτρινους» της Μόσχας.

Ένα από τα... λαβράκια του, καθώς τον είχε ανακαλύψει στο τουρκικό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος στην Μπελεντίγεσπορ. Ο αθλητής μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και έχει πάρει την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας.

Από τα αθλητικά «τεσσάρια» που αρέσουν στον Μπαρτζώκα

O Άντονι Γκιλ αποτελεί ένα «τεσσάρι» με πλούσια αθλητικά προσόντα, από αυτά που αρέσουν στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Από τους πάουερ φόργουορντ που διαθέτουν αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, αλλά και που μπορούν να βάλουν την μπάλα κάτω, να ντριμπλάρουν και να κινηθούν προς το αντίπαλο καλάθι. Παίκτης που βγάζει ενέργεια και με ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Παράλληλα, είναι γρήγορος και εξαιρετικός στο να κινείται σωστά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού για να τελειώνει τις φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Από τους ψηλούς που αρέσκονται να διεισδύουν στη ρακέτα, παίζοντας αρκετά από έξω προς τα μέσα. Και στο «ζωγραφιστό» όμως έχει τον τρόπο να τελειώνει τις φάσεις.

Στα μάτια μας, η περίπτωση του Γκιλ είναι αρκετά γοητευτική και θα λέγαμε πως χρειάζεται ο Ολυμπιακός έναν ψηλό με αυτά τα στοιχεία, πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους». Πολλά όμως θα εξαρτηθούν και από το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση του Σάσα Βεζένκοφ.

Η σύγκριση των παικτών την τελευταία διετία

Σάσα Βεζένκοφ (2019-20)

Στατιστικά: 7,1 πόντοι, 62,5% δίποντα, 45,9% τρίποντα, 80,8% βολές, 2 ριμπάουντ, 0,5 ασίστ, 0,3 κλεψίματα, 0,2 κοψίματα, σε 26 ματς με 13.3 λεπτά συμμετοχής.

Άντονι Γκιλ (2019-20)

Στατιστικά: 8,3 πόντοι, 64,3% δίποντα, 44% τρίποντα, 85% βολές, 4,5 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ, 0,3 κλεψίματα, 0,4 κοψίματα, σε 25 ματς με 18.5 λεπτά συμμετοχής.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Σάσα Βεζένκοφ (2018-19)

Στατιστικά: 3,8 πόντοι, 63,6% δίποντα, 20,7% τρίποντα, 81% βολές, 2,2 ριμπάουντ, 0,4 ασίστ, 0,3 κλεψίματα, 0,1 κοψίματα, σε 28 ματς με 10.2 λεπτά συμμετοχής.

Άντονι Γκιλ (2019-20)

Στατιστικά: 11,5 πόντοι, 70,8% δίποντα, 22,2% τρίποντα, 76,7% βολές, 3.5 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 0,8 κλεψίματα, 0,6 κοψίματα, σε 13 ματς με 26.3 λεπτά συμμετοχής.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα