ΛεΜπρόν: «Σεληνιασμένος» αλλά και αουτσάιντερ

O ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι έτοιμος να διεκδικήσει το πιο δύσκολο δαχτυλίδι της καριέρας του.

Σε μια χρονιά που έμοιαζε καταδικασμένη για τους Καβαλίερς με σωρεία λαθών στο μεταγραφικό σχεδιασμό και αδυναμία εύρεσης χημείας και ρόλων στο ρόστερ τους, ο 33χρονος πια ΛεΜπρόν Τζέιμς έστειλε την ομάδα του Κλίβελαντ στους τελικούς, όπου για μια ακόμα φορά θα αντιμετωπίσει τον Στεφ Κάρι και την παρέα του.

Πρώτη φορά ως απόλυτο αουτσάιντερ

Τους ώμους του «Βασιλιά» πάντα βάρυναν οι προσδοκίες. Πριν ακόμα αγωνιστεί στο NBA, o Tύπος τον παρομοίαζε με τον «νέο Τζόρνταν», ενώ άνθρωποι της Λίγκας τον χαρακτήριζαν ως τον «Εκλεκτό». Με τον ερχομό του, όχι μόνο δεν διέψευσε τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσαν, αλλά σταδιακά, χρονιά με τη χρονιά, τα επιτεύγματά του και τα ρεκόρ δημιούργησαν τον δικό του μύθο.

Όσες χρονιές αγωνίστηκε μέχρι τώρα, είτε με τη φανέλα των Καβαλίερς, είτε ακόμα περισσότερο με τη φανέλα των Μαϊάμι Χιτ, όπου οι προσδοκίες ήταν και μεγαλύτερες, τις περισσότερες φορές ο Τζέιμς χριζόταν φαβορί.

Την φετινή χρονιά, ο ΛεΜπρόν και η ομάδα του θα παραταχθούν ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Για μερικούς, και όχι αδικαιολόγητα, ίσως αποτελεί έκπληξη ότι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τους τελικούς της... περιφέρειας!

Η... μεταγραφική καταστροφή τον έκανε ηγέτη

Το τεράστιο κενό που άφησε ο Κάιρι Ίρβινγκ το προηγούμενο καλοκαίρι με την ανταλλαγή του στους Μπόστον Σέλτικς δεν καλύφθηκε ποτέ από τον ερχομό του Αζάια Τόμας, ενώ και το πέρασμα του Ντουέιν Γουέιντ αποδείχθηκε απογοητευτικό. Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι και οι δύο προαναφερθέντες έγιναν trade το Φεβρουάριο του 2018, λίγους μήνες μετά την απόκτησή τους, αφήνοντας τους Καβς επί της ουσίας «γυμνούς» σε δύο θέσεις-κλειδιά.

Και όμως, ο ΛεΜπρόν απέδειξε ότι έχει μετατραπεί από τον «πληρέστερο/αθλητικότερο/καλύτερο παίκτη του NBA» σε Ηγέτη, οδηγώντας την ομάδα του για τέταρτη διαδοχική φορά στους τελικούς από την επανοδό του στο Κλίβελαντ.

Ειδικά στους τελικούς της Ανατολής ήταν συγκλονιστικός, αποκλείοντας σχεδόν μόνος του τους Σέλτικς (4-3). Μάλιστα, στο Game 7, κλήθηκε να καλύψει και την απουσία του Λοβ. Τα έδωσε και τα έκανε όλα:

Τι μέλλει γενέσθαι;

Δύο σημαντικά ερωτήματα τίθενται για την υπόθεση «ΛεΜπρόν». To ένα μπορεί να περιμένει μετά το πέρας των τελικών: Που θα συνεχίσει την καριέρα του ο «Βασιλιάς»; Στους Λέικερς; Στο Γκόλντεν Στέιτ; Κάπου αλλού;

Το άλλο πρόκειται να απαντηθεί σύντομα: Μπορεί ο Τζέιμς να συνεχίσει να αποδίδει στον ίδιο εξωπραγματικό βαθμό και στα ματς με τους Ουόριορς; Και αν η απάντηση είναι ναι, φτάνει αυτό για να επικρατήσει του Γκόλντεν Στέιτ;

Όσον αφορά στο πρώτο, πολλά θα εξαρτηθούν τόσο από το αν οι Καβς στεφθούν πρωταθλητές, όσο και από σε τι κινήσεις θα προβούν την ερχόμενη σεζόν. Ναι, ο ΛεΜπρόν μπορεί να παίξει και μόνος του, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι χρειάζεται να το κάνει...

Όσον αφορά στο δεύτερο και πιο κρίσιμο αυτή τη στιγμή ερώτημα, η απάντηση σίγουρα δεν είναι εύκολη. Οι Ουόριορς έχουν κάποιες σαφείς αδυναμίες, όπως το γεγονός ότι αργούν να βρουν ρυθμό στο πρώτο μισό των αναμετρήσεών τους. Ωστόσο, τις αδυναμίες τους καλύπτουν ο επιθετικός τους πλουραλισμός και τα «καυτά» ποσοστά τους στα τρίποντα.

Επιπλέον, είναι το φαβορί και το γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτό από μόνο ελλοχεύει κινδύνους και σε συνδυασμό με την αδράνεια που τους κυρίευε φέτος σε πολλά τους παιχνίδια, ακόμα και στην κανονική περίοδο, ο κίνδυνος μεγαλώνει.

Οι Καβαλίερς αν έχουν έστω και μία πιθανότητα να στεφθούν πρωταθλητές, πρέπει να εκμεταλλευτούν το τίτλο του «αουτσάιντερ» και να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους του. Ακόμα, η σωστή διαχείριση του ΛεΜπρόν αλλά και -επιτέλους- η αρωγή από τους Λοβ και Σμιθ είναι απαραίτητα στοιχεία για να παραμείνουν ζωντανοί στη σειρά.

Όσο για το αν ο ΛεΜπρόν μπορεί με αυτές τις επιδόσεις να οδηγήσει τους Καβς στον τίτλο του πρωταθλητή η απάντησή μας είναι ότι ΑΥΤΟΣ ο ΛεΜπρόν, όπως τον είδαμε στα φετινά playoffs, σίγουρα συγκεντρώνει πολύ περισσότερες πιθανότητες απέναντι σε αυτή την ομάδα από οποιονδήποτε άλλο που θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση του. Με λίγα λόγια, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί, αυτός είναι ο ΛεΜπρόν...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα