Επίσημο: Ο Βαν Γκάντι στους Πέλικανς

Ο Σταν Βαν Γκάντι είναι και επίσημα ο προπονητής των Πέλικανς - Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον έμπειρο κόουτς.

Μόνο η ανακοίνωση απέμενε για να αναλάβει και επισήμως την τεχνική ηγεσία των Πέλικανς ο Σταν Βαν Γκάντι. Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης βρήκε στο πρόσωπο του 61χρονου τεχνικού τον διάδοχο του Άλβιν Τζέντρι. Την ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος των Πέλικανς, Ντέιβιντ Γκρίφιν, με τον Βαν Γκάντι να γίνεται ο έβδομος προπονητής στην ιστορία της ομάδας. Οι Πέλικανς δεν θέλησαν να δημοσιοποιήσουν τους όρους του συμβολαίου.

Ο Βαν Γκάντι είχε ρόλο τηλεσχολιαστή από το 2018 που αποχώρησε από τους Πίστονς. Πριν πει το «ναι» στους Πέλικανς, η προηγούμενη προπονητική θητεία του ήταν στους Ντιτρόιτ Πίστονς (2014-18), κάνοντας ρεκόρ νικών - ηττών, 152-176 (.463) και οδηγώντας την ομάδα για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια στα πλέι οφ το 2016.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής των Πέλικανς, ο Σταν Βαν Γκάντι, επισήμανε: «Νιώθω τιμή και προσμονή να προπονήσω αυτήν την ταλαντούχο ομάδα νέων παικτών στη Νέα Ορλεάνη. Αυτή η ευκαιρία μου δημιούργησε έντονο ενδιαφέρον κυρίως λόγω της φήμης του Ντέιβιντ Γκρίφιν να δημιουργεί ανταγωνιστικές ομάδες, με ταλέντο, και με οικογενειακή ατμόσφαιρα».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα