Καντέρ: Επικηρύχθηκε έναντι 500.000 δολαρίων από την κυβέρνηση της Τουρκίας

Ο Ενές Καντέρ είναι πλέον καταζητούμενος από την κυβέρνηση της Τουρκίας με την κατηγορία του «τρομοκράτη», έχοντας μάλιστα επικηρυχθεί έναντι 500.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσίευμα τα οποία επικαλούνται το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ο Ενές Καντέρ εντάχθηκε στην λίστα των τρομοκρατών από την κυβέρνηση της Τουρκίας επειδή υποστήριξε τον Φετουλάχ Γκιουλέν και πλέον είναι καταζητούμενος. Ο NBAer μάλιστα έχει επικηρυχθεί έναντι 500.000 δολαρίων, ποσό που θα δοθεί σε οποιονδήποτε μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για τη σύλληψή του.

Ο Καντέρ είναι γνωστός "πολέμιος" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεν έχει διαστάσει αξιοποιώντας το δημόσιο βήμα του να τον χαρακτηρίσει «Δικτάτορα».

Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας ακύρωσε το διαβατήριό του το 2017, ενώ ο 30χρονος από το 2021 έχει πάρει την αμερικανική υπηκοότητα προσθέτοντας στο επίθετό και τη λέξη «Freedom» (μτφ. Ελευθερία)

Μάλιστα, σε παλιότερες δηλώσεις του ο Καντέρ είχε πει χαρακτηριστικά πως εάν γυρίσει ποτέ στην Τουρκία θα είναι με εισιτήριο μιας διαδρομής, καθώς δεν θα καταφέρει να φύγει ποτέ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα