O φόρος τιμής του Τζόρνταν για τον θάνατο του Γουίντερ

Ο Τεξτ Γουίντερ, ο εμπνευστής της θρυλικής τριγωνικής επίθεσης των Μπουλς που τους οδήγησε σε 6 πρωταθλήματα στο ΝΒΑ, "έφυγε" από την ζωή και ο Μάικλ Τζόρνταν μίλησε για εκείνον. 

Ο Τεξτ Γουίντερ "έφυγε" από την ζωή σε ηλικία 96 ετών. Από το 1985 έως και το 1998 ήταν στο επιτελείο των Σικάγο Μπουλς, όντας παράλληλα ο στενός συνεργάτης του Φιλ Τζάκσον. Η παρουσία του στους "ταύρους" ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ήταν ο εμπνευστής της τριγωνικής επίθεσης, η οποία οδήγησε τους "κόκκινους" σε 6 πρωταθλήματα (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998) ΝΒΑ την δεκαετία του '90. Τόσο ο Μάικλ Τζόρνταν, όσο και ο Σκότι Πίπεν, οι δύο ηγέτες των Μπουλς εκείνα τα χρόνια, είχαν μεγάλο σεβασμό για την δουλειά.

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, Μάικ Τζόρνταν, ενημερώθηκε για τον θάνατο του Τεξτ Γουίντερ και θέλησε να μιλήσει για εκείνον, λέγοντας τα εξής: «Έμαθα τόσα πολλά από τον κόουτς Γουίντερ. Ήταν πρωτοπόρος και πραγματικός μαθητής του αθλήματος. Η τριγωνική του επίθεση έπαιξε τεράστιο ρόλο στα έξι μας πρωταθλήματα με τους Μπουλς. Ήταν ένας ακούραστος εργάτης. Ο Τεξ εστίαζε πάντα στις λεπτομέρειες και την προετοιμασία. Ήμουν τυχερός που έπαιξα για εκείνον. Ήταν ένας σπουδαίος δάσκαλος. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα