NBA: Ομάδες ζητούν απευθείας μετάβαση στην τοποθεσία αγώνων

Οι ομάδες που βρίσκονται σε πολιτείες οι οποίες ακόμα τελούν υπό κατ' οίκον περιορισμό ζήτησαν να μεταβούν απευθείας στο μέρος όπου θα διεξαχθούν οι υπόλοιποι αγώνες της σεζόν του NBA.

Το NBA βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα, με το πιθανότερο σχέδιο επανέναρξης να περιλαμβάνει αγώνες σε δύο τοποθεσίες (Ορλάντο και Λας Βέγκας). Ωστόσο υπάρχουν ομάδες που θα δυσκολευτούν και ζητούν από τη λίγκα μια διευκόλυνση.

Σύμφωνα με το ESPN, ομάδες που βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου ή τελούν ακόμα υπό αυστηρά μέτρα περιορισμού (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Τορόντο) ζητούν να μεταβούν απευθείας στην τοποθεσία όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες και υπάρχει λόγος για αυτό.

Αν οι παίκτες των ομάδων αυτών (Νικς, Νετς, Σέλτικς και Ράπτορς) επιστρέψουν αρχικά στην αντίστοιχη πόλη, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα δύο εβδομάδων πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Ταυτόχρονα, το πλάνο του NBA περιλαμβάνει καραντίνα δύο εβδομάδων κατά την άφιξη των ομάδων στην τοποθεσία διεξαγωγής των αγώνων. Κοινώς, οι παίκτες αυτοί κινδυνεύουν να μπουν δύο φορές σε καραντίνα και να τεθούν εκτός προπονήσεων για έναν μήνα.

Προβληματισμός στους... αποκλεισμένους

Ορισμένες ομάδες είναι δεδομένο ότι δεν θα προλάβουν τα πλέι οφ και εκφράζουν τον προβληματισμό τους κατά πόσο είναι απαραίτητη η συμμετοχή τους στην ολοκλήρωση της σεζόν. Εφόσον δεν έχουν ελπίδα πρόκρισης στην ποστ σίζον, θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουν έναν σοβαρό τραυματισμό.

Για παράδειγμα οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι οποίοι έχουν ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά από τα πλέι οφ, δεν θέλουν να ρισκάρουν τη συμμετοχή των Στεφ Κάρι και Ντρέιμοντ Γκριν, αφού το πλάνο τους είναι να επιστρέψουν καλύτεροι τη σεζόν 2020-21.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα