ΑΓΝΟ: Πέρασε στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία

Η γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ» περνά στον όμιλο «Ελληνικά Γαλακτοκομεία»

Στην απόκτηση του εμπορικού σήματος και του εργοστασίου της γαλακτοβιομηχανίας, ΑΓΝΟ, στον πλειστηριασμό που ολοκληρώθηκε, προέβη ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά από επανειλημμένες προσπάθειες εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της προβληματικής επιχείρησης, η οποία ανήκε μέχρι πρότινος στην γαλακτοβιομηχανία Κολιός.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μία οκταετία μετά το οριστικό λουκέτο στην ΑΓΝΟ και μετά από προηγηθέντες πλειστηριασμούς τον Νοέμβριο του 2019, ο οποίος ήταν άγονος και δύο ακόμη που προηγήθηκαν στα τέλη του 2017 και τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία ήταν ο μοναδικός πλειοδότης της ΑΓΝΟ. Η κίνηση αφορά στο ακίνητο, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το εμπορικό σήμα της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός αφορούσε στην εκποίηση της έκτασης 132.239 τετραγωνικών μέτρων στις περιοχές των δημοτικών κοινοτήτων Περιβολακίου, Λαγυνών και Καβαλλαρίου μαζί με τα κτίρια και τον εξοπλισμό, του κατοχυρωμένου εμπορικού σήματος ΑΓΝΟ και όλων των άλλων κατοχυρωμένων από την ΑΓΝΟ εμπορικών σημάτων.

Στο εξής τα χρήματα που θα προέλθουν από την συγκεκριμένη κίνηση και μετά την υπογραφή των συμβολαίων με τους νέους αγοραστές, θα διατεθούν για την ικανοποίηση των προνομιακών οφειλετών όπως είναι ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι και τράπεζες.

Πηγή: capital.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα