Κρίστοφερ Νόλαν: Από τη Warner στην αγκαλιά της Universal!

Ο Κρίστοφερ Νόλαν, αποχωρώντας απ΄ τη Warner, βρήκε νέα στέγη στη Universal

Όταν ανακοινώθηκε πως ο Κρίστοφερ Νόλαν αποχωρεί, μετά από μια σχεδόν δεκαετία, από την Warner, αμέσως πολλά στούντιο άρχισαν να το πολιορκούν. Ανάμεσα του ήταν και το Netflix με τον διευθυντή κινηματογραφικών παραγωγών της διαδικτυακής πλατφόρμας, Σκοτ Στάμπερ να λέει πως θα κάνει «τα αδύνατα δυνατά» για να τον κερδίσει.

Πρόσφατα ο Νόλαν ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια νέα ταινία βασισμένη στην ζωή του πατέρα της ατομικής βόμβας Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και την δημιουργία του Manhattan Project. Ο ίδιος είχε συζητήσεις με διάφορα στούντιο, εκτός της Warner η οποία απείχε τελείως από αυτές, όπως την MGM, την Sony και την Universal, με την Universal τελικά να κερδίζει το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το Variety η παραγωγή της ταινίας θα κοστίσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια με τα γυρίσματα να ξεκινάνε μέσα στο πρώτα τρίμηνο του 2022 ενώ η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στα τέλη του 2023 με αρχές του 2024. Ο Σίλιαν Μέρφι φημολογείται πως θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί.

Η τελευταία ταινία του Νόλαν με την Wanrer, το «Tenet» κυκλοφόρησε εν μέσω πανδημίας στις αίθουσες και έκανε πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Όμως όταν το στούντιο ανακοίνωσε τη νέα του πολιτική να κυκλοφορήσει τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και στην διαδικτυακή πλατφόρμα του HBO Max, ο Νόλαν θεώρησε την κίνηση αυτή «πολύ βρώμικη».

Τότε είχε δηλώσει πως «υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη γύρω από αυτό επειδή δεν το συζήτησαν με κανέναν. Ήταν μια πολύ, πολύ, βρώμικη κίνηση. Ναι δεν είναι σωστό το πως αντιμετωπίζουν τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και όλους όσους δούλεψαν σε αυτές τις ταινίες. Αξίζει να τους ζητηθεί η γνώμη και να μιλήσουν μαζί τους για το τι επρόκειτο να συμβεί στις δουλειές τους. Το 2021 έχουν μερικούς από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου, μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρς που δούλεψαν για χρόνια σε αυτές τις ταινίες οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην καρδιά τους και αξίζουν να παιχτούν στη μεγάλη οθόνη. Αξίζουν να παιχτούν εκεί έξω για όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, και αντ’ αυτού θυσιάζονται στην διαδικτυακή πλατφόρμα χωρίς να το έχουν συζητήσει με κανέναν».

Πηγή: flix.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα