Αφιέρωμα για τα δέκα χρόνια από τον χαμό του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από το θάνατό του. Σημαντικές προσωπικότητες μιλούν και ερμηνεύουν για το έργο του. 

Στις 24 Ιανουαρίου 2022 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ημέρα που ο Θόδωρος Αγγελόπουλος πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας για πάντα στραμμένους τους προβολείς στην πολυβραβευμένη διαδρομή του στην Έβδομη Τέχνη.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, που έδωσε το όνομα του Έλληνα σκηνοθέτη στην αίθουσα εκδηλώσεών του (Αuditorium Theo Angelopoulos), διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά – αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, μέσα από μια αναδρομή στη ζωή και το έργο του, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Για τον μεγάλο δημιουργό θα μιλήσουν, η συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης, ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης και ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης, συγγραφέας του «Θόδωρος Αγγελόπουλος, με γυμνή φωνή» (Εκδόσεις Πατάκη) και του «Théo Angelopoulos, le temps suspendu» (εκδόσεις Actes Sud).

Οι κορυφαίοι σολίστ Ναταλία Μιχαηλίδου, πιάνο, και Βαγγέλης Χριστόπουλος, όμποε, θα ερμηνεύσουν μουσικά θέματα της Ελένης Καραΐνδρου για ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα