«Σπασμένη Φλέβα»: Αυτή είναι η έκτη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη!

Έρχεται η έκτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη 

Τέσσερα χρόνια μετά την "Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς", η έκτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη βρίσκεται και επισήμως στα σκαριά, καθώς ανακοινώθηκε η έναρξη γυρισμάτων της "Σπασμένης Φλέβας" στα νότια προάστια της Αθήνας.

Όπως και στο "Μικρό Ψάρι", ο Οικονομίδης συνυπογράφει το σενάριο με τον Βαγγέλη Μουρίκη με την επίσημη σύνοψη να αναφέρει τα εξής:
"Ένας μεσοαστός επιχειρηματίας, οικογενειάρχης, ο Θωμάς Αλεξόπουλος με τ’ όνομα, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ανεξέλεγκτη τροχιά. Στη δουλειά του είναι ασφυκτικά στριμωγμένος, τα έχει κάνει μαντάρα και έχει πέσει σε πηγάδι βαθύ. Πέρα από αυτό πρέπει να σώσει το σπίτι και την οικογένειά του. Ο σατανικός τοκογλύφος και δανειστής του, κύριος Παντελής, απειλεί να του πάρει το πολυτελές διαμέρισμά του. Η οικογένειά του είναι έτοιμη να διαλυθεί και γι’ αυτό όλα πρέπει να διορθωθούν μέσα στις επόμενες πέντε μέρες, καθώς το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ. Θα καταφέρει να βρει λύση και να γυρίσει σπίτι του νικητής, όπως του παραγγέλνει η γυναίκα του, Στέλλα; Ο εγωισμός του δεν του επιτρέπει να μην τα καταφέρει. Η λύση που περήφανος βρίσκει και σφιχταγκαλιάζει με λαχτάρα είναι τελικά το βαρίδι που τον πάει κατευθείαν βαθιά, πολύ βαθιά τον πάτο. Η τραγική μοίρα ορθώνεται απέναντί του, αδυσώπητη, σιωπηλή, με απέραντη ειρωνεία. Τα κακά νέα δεν αργούν. Τον βρίσκουν σπίτι του και του χτυπάνε την πόρτα".

Στη διανομή των ρόλων βρίσκουμε συνεργάτες - συνήθεις υπόπτους στη φιλμογραφία του Οικονομίδη αλλά και ενδιαφέρουσες προσθήκες. Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μπέττυ Αρβανίτη, Στάθης Σταμουλακάτος, Κλέλια Ρένεση, Γιάννης Νιάρος, Σοφία Κουνιά, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Γιάννης Αναστασάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Μαρία Καλλιμάνη και Αναστασία Χατζηαθανασίου.

Η "Σπασμένη Φλέβα" αποτελεί μια παραγωγή των Αργοναυτών, ενώ τη διανομή έχει αναλάβει η Tanweer.

Πηγή: athinorama.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα