Κορονοϊός: Πέθαναν δύο γυναίκες από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης πέθαναν γυναίκες 88 και 91 ετών αφού είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Πέθανε 88χρονη που διέμενε στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Παραγγέλθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ευθύνες για τα 36 κρούσματα κορονοϊού.

Κατέληξε, σύμφωνα με το voria.gr, 88χρονη, ένα από τα 36 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι.

Μετά τον θάνατο της 88χρονης πέθανε και μια γυναίκα 91 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, που σχετίζεται με τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Η ηλικιωμένη, η οποία ήταν και το μοναδικό από τα εν λόγω άτομα που είχε εκδηλώσει συμπτώματα, διακομίστηκε την Τετάρτη στο ΑΧΕΠΑ, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η 88χρονη γυναίκα φέρεται να έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ για την 91χρονη ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στην χώρα μας οι θάνατοι από τον κορονοϊό ανέρχονται στους 220.

Κορονοϊός: 35 κρούσματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη!

Παρέμβαση εισαγγελέα

Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα