Άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν 184 βουλευτές και κατά 109 βουλευτές. Oι βουλευτές της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ψήφισε η ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν 184 βουλευτές και κατά 109 βουλευτές.

Οι βουλευτής της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡα25 τάχθηκαν κατά.

Η συζήτηση για άρση της βουλευτικής του ασυλίας έγινε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης.

Η απόφαση για την άρση της ασυλίας αφορά σε υβριστικές αναρτήσεις που είχε κάνει στα social media ο Παυλος Πολάκης εναντίον του εκδότη και δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη. Ο κ. Κουρτάκης έχει καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του κ. Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης μιλώντας στην Βουλή απευθυνόμενος στην πλειοψηφία είπε «θα σας ρίξουμε» και μεταξύ άλλων είπε: «εφαρμόζετε λογικές αυταρχισμού, φίμωσης και αστυνομοκρατίας που δεν τόλμησαν ούτε οι πατεράδες σας και οι παππούδες σας να εφαρμόσουν στις πιο μαύρες εποχές της ΕΡΕ, του εμφυλίου και του Παπαδόπουλου».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Πολάκης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας είπε «συνεχίστε έτσι. Μη σταματάτε κ. Πολάκη. Όλα αυτά που είπατε και οι μαντινάδες σας παραπέμπουν στο «θα ξαναέρθουμε και η γη θα τρέμει». Οι απειλές σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα είναι απαράδεκτες».

Τη μη άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σχετικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστήριξε ότι η αίτηση για άρση της ασυλίας είναι αντίθετη με τον κανονισμό και το Σύνταγμα.


«Δείχνει την προσωπική εκδικητικότητα μιντιαρχών, την οποία την υιοθετεί ως δική της η ΝΔ. Ζητείται να εξετάσει ξανά η Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας που έχει απορρίψει. Τα πραγματικά περιστατικά είναι ίδια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Κατρούγκαλος. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία προσπαθεί να χρησιμοποιηθεί το ποινικό δίκαιο σε βάρος της ελευθερίας του λόγου.«Γίνεται προσπάθεια με νομικά τεχνάσματα να φανεί ότι είναι διαφορετική η βάση της νέας μήνυσης σε σχέση με την παλαιότερη, όσοι όμως τη διαβάσουν – και αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει και από την επιτροπή δεοντολογίας- βλέπουν ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι εντελώς παρόμοια. Εδώ υπάρχει μια προσπάθεια που καταλήγει στην ίδια τη διακωμώδηση των θεσμών. Δε μπορούμε να ψηφίζουμε συνέχεια, μέχρις ότου περάσει αυτό που θέλουν οι μιντιάρχες. Δεν είναι αυτό το νόημα της δημοκρατίας. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος όχι τα συμφέροντα των ΜΜΕ», τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι Γιάννης Κουρτάκης είχε καταθέσει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Παύλου Πολάκη, με αφορμή ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στην οποία ανέφερε «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκετάδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες Τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας...».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα