Εξαδάκτυλος: «Ίσως αυτό είναι το τελευταίο lockdown - Το Πάσχα θα ακούσουμε τις καμπάνες!»

Σύμφωνα με τon πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει πτώση των κρουσμάτων. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτό θα είναι το τελευταίο lockdown.

Περιμένουμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, αυτή την εβδομάδα θα βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων, την επόμενη μια σταθεροποίηση και στο τέλος της επόμενης μια πτώση.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο lockdown, καθώς, όπως είπε, με τους ρυθμούς εμβολιασμών και τον καλό καιρό που περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες θεωρεί ότι δεν θα φτάσουμε ξανά στο ίδιο σημείο. «Φέτος το Πάσχα τις καμπάνες θα τις ακούσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως ο ιός έχει αλλάξει μορφή και ταχύτητα μετάδοσης και ότι 28 Φεβρουαρίου ή 1η Μαρτίου ενδεχομένως να επιτραπούν κάποιες δραστηριότητες παραδείγματος χάρη κυνήγι, ψάρεμα και λοιπά, όπως είχαν επιτραπεί στις 14/12.

Επεσήμανε πως ο ιός που παλεύουμε αυτή τη στιγμή είναι διαφορετικός και συμπεριφέρεται διαφορετικά και στις μικρές ηλικίες.

Πηγή: skai.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα