Μιανμάρ: Κατέληξε 20χρονη διαδηλώτρια που υπέστη τραύμα στο κεφάλι

Κατέληξε νεαρή κοπέλα που είχε υποστεί τραύμα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ

Απόφοιτοι του πανεπιστημίου του Mandalay κρατούν πόστερ με τη φωτογραφία τηςMya Thwe Thwe Khaing στις 14 Φεβρουαρίου

Κατέληξε η νεαρή γυναίκα που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Μιανμάρ.

Η 20χρονη Mya Thwe Thwe Khaing, είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι την προηγούμενη εβδομάδα όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές με ρίψεις νερού και πλαστικές σφαίρες. Η Mya Thwe Thwe Khaing, η οποία έγινε 20 ετών μετά τον πυροβολισμό της, βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη από τότε που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 9 Φεβρουαρίου. Είχε λάβει μέρος σε μια διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της οποίας η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνι νερού εναντίον διαδηλωτών που αρνήθηκαν να υποχωρήσουν.

Στη Μιανμάρ εδώ και μέρες διοργανώνονται διαμαρτυρίες μετά από πραξικόπημα που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Κι. Η χώρα βρίσκεται πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα χρόνο, αφού ο στρατός κατέλαβε την εξουσία μετά από τις εκλογές τις οποίες κέρδισε ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία της Σου Κι.

«Αισθάνομαι πολύ λυπημένος και δεν έχω τίποτα να πω», δήλωσε ο αδερφός της Ye Htut Aung στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το νοσοκομείο στο Nya Pyi Taw επιβεβαίωσε το θάνατο της κοπέλας στις 11:00 τοπική ώρα (04:30 GMT), προσθέτοντας ότι το σώμα της θα εξεταστεί από ένα συμβούλιο στις 15:00.

«Θα αναζητήσουμε δικαιοσύνη και θα προχωρήσουμε», δήλωσε ο γιατρός στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, προσθέτοντας ότι το προσωπικό αντιμετώπισε τεράστια πίεση από τότε που μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας τους.

Πηγή: naftemporiki.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα