Ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει έκκληση να σταματήσει η αιματοχυσία στη Μιανμάρ

Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε έκκληση να σταματήσει η βία και η αιματοχυσία στη Μιανμάρ, στην οποία υπολογίζεται ότι έχουν πεθάνει εκατοντάδες από την 1η Φεβρουαρίου

Ο Πάπας Φραγκίσκος τον Οκτώβριο του 2017 Photo Credits: NurPhoto

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση την Τετάρτη (17/3) για τερματισμό της αιματοχυσίας στη Μιανμάρ, λέγοντας: «Ακόμη και εγώ γονατίζω στους δρόμους της Μιανμάρ και λέω "σταματήστε τη βία"».

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε την έκκληση, στο τέλος της εβδομαδιαίας γενικής ακρόασής του, που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τη βιβλιοθήκη του Βατικανού λόγω των περιορισμών για την COVID-19.

Περισσότεροι από 180 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να συντρίψουν ένα κύμα διαδηλώσεων.

«Για άλλη μια φορά και με μεγάλη λύπη αισθάνομαι την αναγκαιότητα να μιλήσω για τη δραματική κατάσταση στη Μιανμάρ, όπου πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς νέοι, χάνουν τη ζωή τους για να προσφέρουν ελπίδα στη χώρα τους», είπε.

Σε γλώσσα που συμβολίζει όσα έχουν κάνει οι διαδηλωτές, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: «Ακόμη και εγώ γονατίζω στους δρόμους της Μιανμάρ και λέω "σταματήστε τη βία". Ακόμη και εγώ ανοίγω τα χέρια μου και λέω "αφήστε τον διάλογο να επικρατήσει"».

Κατά πάσα πιθανότητα αναφερόταν στο βίντεο και τις φωτογραφίες μιας καθολικής καλόγριας από τη χώρα, η οποία στις αρχές Μαρτίου γονάτισε μπροστά στις δυνάμεις ασφαλείας και τους ζήτησε να μην πυροβολούν τους διαδηλωτές.

Η αδερφή Ann Rose Nu Tawng δήλωσε ότι είπε στην αστυνομία να χαριστεί στα παιδιά και να πυροβολήσει εκείνη.

Ο Πάπας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μιανμάρ το 2017, είπε: «Το αίμα δεν επιλύει τίποτα. Ο διάλογος πρέπει να επικρατήσει».

Πηγές: naftemporiki.gr, Reuters


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα