Επιστήμονες στη Γερμανία ισχυρίζονται ότι βρήκαν τη λύση για τις θρομβώσεις των εμβολίων

Τη λύση για τη σπάνια εμφάνιση θρομβώσεων που συνδέεται με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν επιστήμονες από τη Γερμανία.

Photo Credits: Unsplash

Επιστήμονες στη Γερμανία ισχυρίζονται ότι έχουν όλα τα κομμάτια του παζλ στο θέμα με τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού και την αιτία εμφάνισης των σπάνιων θρόμβων αίματος που συνδέονται με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, που οδήγησαν αρκετές χώρες να διαφοροποιήσουν ή να παύσουν την χορήγηση αυτών των εμβολίων για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να τροποποιηθούν για να σταματήσουν εντελώς την αντίδραση.

Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Γκαίτε στη Φρανκφούρτη, Ρολφ Μάρσαλεκ, ο οποίος ηγείται της έρευνας των σπάνιων περιστατικών από τον Μάρτιο, δήλωσε ότι η έρευνά του έδειξε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο διάνυσμα αδενοϊού που χρησιμοποιούν και τα δύο εμβόλια για να παραδώσουν την ακίδα πρωτεΐνης του ιού στο σώμα.

Ο «μηχανισμός παράδοσης» σημαίνει ότι τα εμβόλια στέλνουν την πρωτεΐνη- ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο κυτταρικό υγρό που βρίσκεται μέσα στο κύτταρο όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες, ανέφεραν ο Μάρσαλεκ και άλλοι επιστήμονες σε έγγραφο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 26 Μαΐου.

Μόλις βρεθούν μέσα στον πυρήνα του κυττάρου, ορισμένα τμήματα της πρωτεΐνης- ακίδας, ενώνονται ή χωρίζονται, δημιουργώντας μεταλλαγμένες εκδοχές, οι οποίες δεν μπορούν να προσδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη όπου πραγματοποιείται η ανοσοποίηση.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Μάρσαλεκ, οι παραλλαγμένες πρωτεΐνες εκκρίνονται από τα κύτταρα στο σώμα, προκαλώντας θρόμβους αίματος σε περίπου έναν στους 100.000 ανθρώπους.

Αντίθετα, εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA, όπως τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από τις BioNTech/Pfizer και Moderna, παρέχουν το γενετικό υλικό της πρωτεΐνης-ακίδας στο κυτταρικό υγρό και χωρίς να εισέρχονται ποτέ στον πυρήνα.

Πηγή: naftemporiki.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα