Πέθανε ο εφοπλιστής Γιώργος Δαλακούρας - «Καλό ταξίδι καπετάνιε», από την ΑΕΚ

Πέθανε ανήμερα των γενεθλίων του, ο εφοπλιστής και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Δαλακούρας. Υπήρξε πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους και επικεφαλής της εταιρείας «Δικέφαλος 1924», για την ανακατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών, ο Γιώργος Δαλακούρας, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες εφοπλιστές. Γεννημένος στις 8 Ιουλίου 1938 υπήρξε ένας από τους πρώτους Έλληνες ευρωβουλευτές, το 1981.

Το 1974, εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Υπόλοιπο του πρώην Δήμου Αθηναίων και επανεξελέγη το 1977, στην Β΄ Αθηνών. Έγινε ένας από τους πρώτους Έλληνες βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου υπηρέτησε από τον Ιανουάριο του 1981, ως τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου με τη Νέα Δημοκρατία. Από τον Φεβρουάριο, ως και τον Οκτώβριο του 1981, ήταν μέλος της Επιτροπής για τις Μεταφορές. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2004 διορίστηκε πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους και παρέμεινε ως το 2010, οπότε τον διαδέχθηκε ο Αρίστος Κασμίρογλου. Το 2013, τέθηκε επικεφαλής της εταιρείας «Δικέφαλος 1924», για την ανακατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια αποχαιρετά ένα από τα πλέον επίλεκτα μέλη της.

Ο εφοπλιστής Γεώργιος Δαλακούρας, πρώην βουλευτής, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και πρώην διοικητής του Αγίου Όρους έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος και την ομάδα μας, που χάνει έναν μεγάλο ΑΕΚτζή, ένθερμο οπαδό, αλλά και πρώην διοικητικό της παράγοντα με σημαντική δράση!

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ αποχαιρετά με οδύνη τον Γεώργιο Δαλακούρα και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Θα έχει για πάντα ξεχωριστή θέση στην κιτρινόμαυρη ιστορία και στις καρδιές όλων μας!

Καλό ταξίδι, καπετάνιε!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα