Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκλήσεις για φορτηγά ώστε να σωθούν άλογα - Μεταφέρθηκαν περίπου 300 (vid)

Συνεχείς οι εκκλήσεις για φορτηγά στη Βαρυμπόμπη, προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλή τοποθεσία όσα άλογα έχουν απομείνει στους τοπικούς ιππικούς ομίλους και απειλούνται από την πυρκαγιά.

Τεράστια προσπάθεια καταβάλλεται στη Βαρυμπόμπη για την ασφαλή μεταφορά των αλόγων από τους τοπικούς ιππικούς ομίλους σε ασφαλείς τοποθεσίες, προκειμένου να σωθούν από την πυρκαγιά που κατακαίει την περιοχή.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος οργανώσεις αλλά και απλοί ιδιώτες, με τους συμμετέχοντες να συνεχίζουν να κάνουν εκκλήσεις για την έλευση περισσότερων φορτηγών, ούτως ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια όλα τα άλογα της περιοχής.

Νωρίτερα, άλογα αναζήτησαν διαφυγή από τις φλόγες που καίνε στην περιοχή, κινούμενα προς την πλατεία της Βαρυμπόμπης, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Όπως λέει στο ΑΠΕ ο Στέλιος Σταυρουλάκης, του Αθλητικού Κέντρου Ιππασίας Βαρυμπόμπης που συστεγάζεται με τον ιππικό όμιλο Mega Sport, όλα τα άλογα της περιοχής από τους ιππικούς ομίλους που έχουν πρόβλημα λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται και απομακρύνονται με φορτηγά με προορισμό το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι άλογα που έχουν διασωθεί δεν βρίσκονται σε τόσο καλή κατάσταση, καθώς στην περιοχή είναι έντονος ο καπνός, αλλά και πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο in.gr, ο προπονητής του Ιππικού Ομίλου Ελλάδος, Γιώργος Μεσσάρης, παρότι υπήρξε μία καθυστέρηση, καθώς η αστυνομία δεν επέτρεπε στα φορτηγά, που θα μετέφεραν τα άλογα σε ασφαλές μέρος, να φθάσουν στην περιοχή κοντά στα πύρινα μέτωπα, τελικά έγινε η εκκένωση με επιτυχία.

Περίπου 300 άλογα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον ιππικό όμιλο που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό (Ιππικός Όμιλος Ελλάδας – Mega Spor), ενώ από εκεί τα άλογα μεταφέρονται ήδη στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο.

Ο κ. Μεσσάρης, πάντως, εξέφρασε φόβους ότι κάποιοι ιππικοί όμιλοι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης ενδέχεται να μην έχουν εκκενωθεί εξαιτίας της πυρκαγιάς, καθώς έχει πληροφορίες, τις οποίες, όπως είπε, δεν μπορεί να διασταυρώσει, πως υπάρχουν όμιλοι στους οποίους έχει ήδη φθάσει η φωτιά.

Πηγές: ΑΠΕ, in.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα