Συναδινός: «Στόχος η προστασία των αθλητών»

Τι δήλωσε ο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, μετά την απόφαση δικαστηρίου, με την οποία τιμωρήθηκε γιατρός για πλαστογραφία και έκδοση πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων για αθλητική χρήση.

Σε δήλωση, στην οποία εκφράζει την αποφασιστικότητά του στην πολιτική της κάθαρσης και της μηδενικής ανοχής για την προστασία των αθλητών, προέβη ο γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, μετά την απόφαση δικαστηρίου, με την οποία τιμωρήθηκε γιατρός για πλαστογραφία και έκδοση πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων.

Ο κ. Συναδινός τονίζει στη δήλωσή του: «Η πολιτική της κάθαρσης, με μηδενική ανοχή στη διαφθορά και στόχο την προστασία των αθλητών, παίρνει σάρκα και οστά. Σήμερα λάβαμε γνώση πρωτόδικης απόφασης ποινικού δικαστηρίου, έπειτα από ενέργειες της Γ.Γ.Α, η οποία τιμωρεί ιατρό που είχε κατηγορηθεί για πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων και έκδοση πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων για αθλητική χρήση.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 δεν είναι αποσπασματική. Στις αρμόδιες δικαστικές αρχές έχουν διαβιβασθεί πολλές παρόμοιες υποθέσεις. Το επόμενο διάστημα η πολιτική πρόληψης και υγείας των αθλητών θα ενισχυθεί με θεσμικές παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα