Κατέληξε 73χρονος που είχε τραυματιστεί στην πυρκαγιά, στους 83 οι νεκροί

Ένας ακόμη νεκρός προστίθεται στον κατάλογο των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην Αττική.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ένας 73χρονος άνδρας, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΚΑΤ κατέληξε σήμερα.

Μακραίνει κι άλλο ο κατάλογος των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική, με την πυροσβεστική να ανεβάζει πλέον τον αριθμό των θυμάτων σε 83, τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους.

Σύμφωνα με ενημέρωση της εκπροσώπου της πυροσβεστικής Σταυρούλας Μαλλίρη, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Η ίδια διευκρίνισε ωστόσο πως στις οικίες οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν οι ομάδες ερευνών, προς το παρόν, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος.

Η κ. Μαλλίρη ανέφερε πως οι έρευνες για την αναζήτηση αγνοουμένων δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά.

Κάλεσε επίσης τους συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδή, έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Ευχαρίστησε επιπλέον όλους τους πολίτες, ιδιώτες, εθελοντές, εθελοντικές οργανώσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, εταιρείες και όλους τους φορείς που συμβάλλουν με την προσφορά τους.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, σύμφωνα με την πυροσβεστική η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει εξαλειφθεί.

Στα Γεράνεια Όρη επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 υδροφόρες, 5 μηχανήματα έργου, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Παράλληλα, μετά το μεσημέρι αναμένονται δύο αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης από την Ισπανία, ως βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Από τις 06:00 χθες το πρωί έως τις 06:00 σήμερα, εκδηλώθηκαν 22 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι οποίες σύμφωνα με την πυροσβεστική αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα